Billede fra rapport af Slotholm Figur 1, s. 2. (Klik på link i baggrund på nedenstående link)
Mennesker på offentlig forsørgelse får betydeligt mindre fremgang i deres indtægter end folk i job. Hele 10 procent mindre fremgang de seneste 10 år er det efterslæb, de dårligst stillede må leve med, viser nyt notat. Forskellen medvirker ifølge ekspert til farlig polarisering og social eksklusion.
INDTÆGTSKLØFT Seniorer, handicappede og kontanthjælpsmodtagere sakker længere og længere bagud, når det gælder indtægter. I løbet af 10 år er reallønnen for folk i job steget med 15 procent, mens den for overførselsmodtagere kun er steget med 5 procent. Dermed vokser skellet mellem dem, der er på arbejdsmarkedet, og dem, der står udenfor – velstillet og dårligt stillet.
Tallene stammer fra et notat udarbejdet af konsulentfirmaet Slotsholm for Ugebrevet A4. Notatet dokumenterer, at reguleringen af ydelserne til folk på offentlig forsørgelse langt fra følger den almindelige lønudvikling. Eksempelvis er forskellen mellem at være i job og på folkepension steget markant.
I 1998 tjente en almindelig lønmodtager i gennemsnit 271.000 kroner om året, mens en enlig folkepensionist fik 93.000 kroner. I 2007 nåede lønmodtageren op på en årsindkomst på 377.000 kroner, mens pensionisten fik 119.000 kroner.
Samfundets svageste får økonomisk baghjul (LOs Ugebreveta4.dk) (15. september 2008)
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments