Selv om forbrugere er imod kød fra klonede dyr, vil vi stadig købe det, når det ligger i køledisken. Det vurderer fødevaresociolog.
Der er stor forskel på, hvad vi mener, når vi diskuterer dyrevelfærd, økologi og genmodificering omkring spisebordet, til hvad vi rent faktisk har liggende på tallerkenen.
Hos politikerne og myndighederne i EU og USA er kød fra klonede dyr et hot emne. I EU er Europaparlamentet blevet enige om, at EU-kommissionen bør forbyde at klone dyr til fødevareproduktion samt import af kød fra klonede dyr i hele EU.
Kloning kritiseres blandt andet for, at der er mange misdannelser og aborter forbundet med processen, men i takt med, at teknologien bliver bedre, vil det problem blive mindre.
En anden risiko er, at den genetiske variation blandt dyrene vil forsvinde. Men det frygter Henrik Callesen ikke bliver et problem, da man allerede har erfaring med kloning af for eksempel potteplanter og kartofler.
Danskere er villige til at købe klonet kød (Ing.dk) (30. september 2008)
Ren spekulation uden dokumentation !
Jeg vil sige Nej tak !
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments