You are here

Det enøjede fjernsyn!

Kai Dalsgaard, medlem af De Grønne skrev i et læserbrev modtaget d. 30. september 2008:

Gang på gang bliver danske seere præsenteret for vor tids røverhistorie: At den danske fregat Absalon skal bekæmpe pirater ud for Afrikas Horn. Der har været vist billeder fra prøveoptagelser hvor der blev skudt med løst krudt mod pirater, og tilfangetagne pirater blev sejlet ind til den somaliske kyst og efterladt der i stedet for at afgive forklaring ved en dansk ret.

Hvad er det der dækkes? At Absalon er ude i en opgave som kommandoskib inden for den såkaldte Task Force 150 der står for en multinational terrorbekæmpelse som det primære mål. Som Søværnsnyt skriver 29.juli 2008 "Forskellige medier har i overskrifterne kraftigt antydet at Absalon nu skulle i gang med at bekæmpe internationalt sørøveri, men dette er nok en lidt for nem popularisering af Team Force 150 primære opgave".

Opgaven er netop at registrere og inspicere andre skibe med henblik på at finde evt. terrorvåben, og netop i det farlige område nær Irak og Iran. Også her deltager Danmark aktivt på USA´s side som kommandoleder mod terrorister. Det burde fjernsynet gøre opmærksom på i stedet for at genoplive drengelege om pirater.