You are here

Sandheden om den amerikanske finanspakke 2008: socialisme for de rige

Den rigtige årsag til de massive overførsel af penge er, at staterne overfører penge til de rige for at redde deres penge med skatteydernes. De gør det ikke for at hjælpe skatteydernes økonomi overhovedet. Resultatet er, at de rige bliver rigere og den jævne skatteyder må døje med alle konsekvenserne af finanskrisen 2008 uden hjælp fra staten.

Det er bankrøveri ved højlys dag - af dine skattepenge !

Se denne video her:

Eller på Youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=iVDPxVy7h38

S&L's som Noam Chomsky (fra 1:40 og frem) henviser til er "Savings & Loans scandal (Wikipedia.org)" var en finansskandale i 80'erne og 90'erne I USA, som kostede den amerikanske stat 124.6 Mia dollars. Med andre ord de amerikanske skatteydere.

Så finanskrisepakkerne har fortilfælde. Idag i 2008 foregår den ikke bare i USA. Den foregår over hele verdenen og medierne snakker eliten efter munden og fremstiller det hele som en redning af samfundsøkonomien. Dette er forkert. Hvis det var virkelig var det de ville skulle de 700 Mia. dollars gå direkte til de ramte husejere i USA og ikke til en flok fallerede selskaber, som allerede har tjent milliarder på at sælge huslån i første omgang.

I talen fra Noam Chomsky kommer han ind på at af de top100 i Fortune indeks over transnationale selskaber havde de alle på en eller anden måde haft fingrene nede i statskassen igennem subsidier og skattefordele. 20 var direkte blevet reddet ved statsindgreb fra kollaps.

Talen af Noam Chomsky er fra 16. april 1996. Talen fra Ralph Nader fra slutningen af september 2008.

Du kan købe Noam Chomskys tale her: http://astore.amazon.com/reppress-20