You are here

Greenpeace kritiserer nye EU pesticid-regler

Folkebevægelsen Mod EU skriver idag:

Reglerne, som EU-parlamentet 2. behandlede tirsdag, betegnes som knapt nok en begyndelse af Greenpeace’s kemikalieekspert

Tirsdag andenbehandlede EU-parlamentet et forslag til nye pesticid-regler. En række ændringsforslag strammede det i forhold til det oprindelige udkast. En lang række parlamentarikere er begejstret for vedtagelserne. Socialdemokraten Dan Jørgensen taler om at det en "stor sejr, at vi fik gennemtrumfet".

Miljøorganisationen Greenpeace er imidlertid ikke tilfreds. "At forbyde 22 skadelige substanser ud af 400 er knapt nok en begyndelse. Der er mindst 100 stærkt giftige pesticider, der ikke er blevet udfaset", har Manfred Krautter, Greenpeaces kemikalieekspert udtalt til pressen.

Krautter og Greenpeace kræver, at alle pesticider, kan være kræftfremkaldende eller ødelægge reproduktionssystemet, forbydes. Det gør forslaget til EU-regler ikke.

Forslaget betyder angiveligt, at de enkelte medlemslande selv kan vedtage forbud mod pesticider, hvis det truer sundheden. Men spørgsmålet er bl.a. også om et sådan forbud kan ankes til og underkendes af EF-domstolen...

Og endeligt mangler EUs regeringer (Rådet) endnu at tage stillingen til forslaget med parlamentets ændringer.

Greenpeace kritiserer EUs pesticid-regler (Folkebevaegelsen.dk)