Dommere skal ikke længere på forhånd godkende de telefonnumre, som politiet ønsker at tappe - det er nok, at politiet får tilladelse til at aflytte en bestemt person. Forslaget kommer fra justitsministeren.
Politiet skal have lettere adgang til telefonaflytning (DR Online)
Det måtte jo komme.
Det er lige efter David Ickes beskrivelse af den totalitære tådans, hvor der langsomt bliver indført tiltag til kontrol af befolkningen. Hvis dette forslag var sket samtidigt med PETs lettere adgang til overvågning ville mange sikkert have råbt: Politistat !
Men da det sker gradvist opdages det ikke af så mange. Myten om, at de kriminelle er et skridt foran politiet lever også i bedste velgående med dette propaganda-fremstød.
Næste skridt bliver fingeraftryk i pas, som allerede er besluttet af EU. I første omgang bliver vi beroliget med, at fingeraftrykkene selvfølgelig ikke bliver centralt lagret. De skal kun benyttes i produktionsøjemed. Men hvis du tager til USA, så bliver al data i passet lagret i amerikanske databaser ved indrejsen. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at disse data så gøres tilgængelig for danske eller andre landes myndigheder i terrorbekæmpelsens navn. Det vil derfor blive et propaganda-argument om, at alle på et eller andet senere tidspunkt skal registreres. For nu er der jo en stor andel Danskere, der allerede er registreret centralt. Og hvem vil sige Nej til at bekæmpe terror ?
Det næste skridt for dansk politi bliver helt sikkert en lettere adgang til alle de loggede data for it- og telekommunikation, som teleindustrien nu skal opbevare i 1 år. Som det er nu kræves der en dommerkendelse for at få adgang til disse data. Alligevel prøver lokalt politi flere steder i landet dagligt at få adgang til disse data uden en dommerkendelse.
Det er min holdning, at myndighedernes viden om vores privatliv og adfærd ikke skal øges. Tværtimod skal der sættes meget stærke skotter op for, at sikre privatlivet for alle indbyggere her i landet. Kun ved en stærk begrundet mistanke skal politimæssig efterforskning kunne sættes iværk efter godkendelse af de uafhængige domstole. Den store mængde data udgør en fristelse for svage sjæle og der vil givetvis på et eller andet tidspunkt komme en skandale, hvor adgangen eller registrede data bliver gjort tilgængelig for uvedkommende. Dette er set i England og i Tyskland i de senere år.
Privatliv er som ilt. Vi værdsætter det kun, når det er væk.
— forsker Charles Sykes i bogen "The End of Privacy"
Myndighederne skal ikke kunne samle massive oplysninger om alle borgere, bare fordi det er teknisk muligt som en sikkerhedsanordning i "deres kamp mod terror".
Retten til privatlivet er en menneskeret, som du nok kan forstå, jeg synes er meget værd at værne om. Argumentet om, at "hvis man har rent mel i posen, så har man ikke noget at frygte" bryder jeg mig ikke om.
Alle i det her land er uskyldige indtil det modsatte er bevist ved en uafhængig domstol. Det er også en grundlæggende menneskeret, som vi bevæger os på kanten af. I kampen mod terror bliver alle lovlydige borgere alle mistænkte som udgangspunkt. Dette er forkert !
Resutatet er et kontrolsamfund, hvor frihed bliver et skåltale-begreb. Og dermed vinder terroristerne en stor sejr. Taberne bliver os allesammen og tabet er privatlivet.
Jeg kan vitterligt ikke forstå, hvorfor at mange mennesker er villige til at ofre det. Det er på tide, at de vågner af deres Tornerosesøvn.
Vi ofrer en vital del af demokratiet i kampen mod terror uden sværdslag.
Hvornår skal disse "anti-terrorlove" igrunden ophæves igen ?
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments