You are here

Ekspert: Netbanksikkerhed er brugernes ansvar

At en hacker får kontrol over en pc og lænser netbanken skyldes sløseri hos brugeren, ikke dårlig sikkerhed hos netbankerne, siger en sikkerhedsekspert, efter kritik af netbankernes nuværende løsninger.

8.000 bankkunder, der i januar fik lukket deres netbankadgang og fik ordre på at geninstallere Windows, har været en øjenåbner for, hvad hackere i dag er i stand til. Ofrene kunne se hele deres opsparing forsvinde ud af landet, og debatten raser nu om hvad, der kan gøres for at undgå den slags problemer fremover.

Kunder, der får deres konto tømt af hackere, får i øvrigt tabet erstattet af banken, så der er ingen økonomiske konsekvenser, kun en forskrækkelse.

Ekspert: Netbanksikkerhed er brugernes ansvar (Ing.dk) (12. februar 2009)

Modsat DRs indslag d. 11. februar 2009 kl. 18:30 (DR Online) indeholder Ingeniøren den væsentlige information, at man er skadefri ved hackerangreb på ens netbank. Det samme gælder ved misbrug af ens kreditkort. Indslaget fra TV-avisen ligger der kun i en måned.

Det er åbenbart blevet en public service forpligtigelse, at skræmme seerne :/

Bemærk at der ikke bliver nævnt linux/Kubuntu i artiklen. Den er nemlig mere sikker end Winblows med Internet Exploder.

Løsningen med SMS kodeord til netbanken kan alle heller ikke bruge. Jeg er f.eks. en af de få, som ikke vil have en mobil.