You are here

Katastrofalt dårligt Patientdirektiv

JuniBevægelsen skrev d. 23. april 2009:

Europa-Parlamentet har i dag stemt om det kontroversielle patientrettighedsdirektiv. Direktivet handler om patienters ret til at blive behandlet i udlandet, og har været under kraftig beskydning, bl.a. fra både Danske Regioner og Forbrugerstyrelsen.

JuniBevægelsens Hanne Dahl havde stillet en række ændringsforslag til direktivet; forslagene skulle garantere alle borgere fri og lige adgang til behandling, og samtidigt sikre at man fortsat kan styre økonomien i den danske sundhedssektor. Der var dog ikke flertal for ændringsforslagene, og derfor endte JuniBevægelsen med at stemme imod direktivet.

Hør Hanne Dahls tale i Europa-parlamentet om patientdirektivet her:

"Jeg synes det er problematisk at man med direktivet reelt indfører en opdeling i A- og B-patienter. A-patienterne er alle dem med økonomi og overskud til at udnytte de nye regler, mens B-patienterne er alle andre. Det bør ikke være pengepungens størrelse der har betydning for om man bliver behandlet eller ej," siger Hanne Dahl.

"Forslaget i sin nuværende form er katastrofalt dårligt, og jeg forstår ærlig talt ikke hvordan danske politikere har kunnet støtte det."

Hanne Dahl påpeger desuden, at direktivet stadigt er meget åbent for fortolkning:

"Problemer er bl.a. at der ganske vist står at landene kan lave undtagelser - men kun hvis det er 'rimeligt'. Og om der er rimeligt, ja det bestemmes af EF-domstolen. Det var det samme vi så med Servicedirektivet - at man i stedet for at gøre lovteksten klar og tydelig, overlader uhyggeligt meget til domstolens skøn."

Læs også Hanne Dahls tale om patientrettigheder (Hannedahl.eu)

Fundet her:

Katastrofalt dårligt Patientdirektiv (j.dk) (23. april 2009)