You are here

Skråsikker Ekstra Bladet på glat is i artikel om kurdisk Iraker (Hazhar Mohammed Jaaf)

ekstrabladet forside 300709 30. juli 2009Ekstra Bladet kunne igår med stor sikkerhed fastslå "sandheden" om en Iraker fra Kurdistan den nordlige del af Irak.

Hazhar Mohammed Jaaf var ikke i fare i Irak. Det stod på forsiden & på spisesedlerne over det ganske land.

Ekstra Bladets journalist Torsten Ruus havde fundet frem til tilfældige sandhedsvidner, som kunne bekræfte denne vinkling af historien.

Det er altså iorden at tvangsudsende Irakeren til Irak. Hans afslag på ansøgning om asyl var altså helt igennem foregået efter alle kunstens regler & paragraffer.

Meen.

Idag kan Information så fortælle, at Ekstra Bladet har fejloversat et af sandhedsvidnernes udsagn i skrift og på en video på Ekstra Bladets hjemmeside.

(Se videoen her: Det er trygt at komme hjem Mohamad (Ekstrabladet.tv)) Det drejer sig om Iraker nummer to, som bliver interviewet.

Ekstra Bladet har udover artiklerne i avisen produceret en video. Den ligger på avisens hjemmeside. Her er også et citat fra Mam Rostam, der sidder bekvemt i en sofa og gestikulerer, mens han ifølge Ekstra Bladets undertekster siger:

»Alle borgere er sikre uanset deres etniske tilhørsforhold, såvel som religiøse tilhørsforhold. Alle er sikre i dette land!«
Click here

Det er imidlertid ikke rigtigt. Information har fået oversat citatet, og det lyder:

»Vi garanterer alles liv, når vi i Gorran får magten. Lovgivningen bliver gældende, og ingen vil blive undertrykt. Det bliver et retfærdigt samfund.«

Kilde: Information: Ekstra Bladets kronvidne kalder avisen løgnagtig

I det hele taget forekommer det mig lidt underligt for en avis, som tidligere har slået sig op på at gå magthaverne i bedene nu hvidvasker asylbedraget.

Men jeg kun tilslutte mig, at andre medier kaster et kritisk lys på andre medier. Den uudtalte aftale blandt medier om, at man ikke gennemgår andre danske mediers nyheder kritisk har ikke noget med journalistiske kriterier at gøre. Det er et udtryk for behagesyge og karrierehensyn ud fra en misforstået illoyalitet over for branchen i form af et broderskab blandt skødehundene i dansk journalistik. Hvis kniven ikke bliver skærpet over for andre medier, så bliver den sløv !

Det er dejligt hvis denne artikel i Information idag bebuder en ny tid med reel & offentlig kildekritik af andre danske medier. Det er hårdt tiltrængt.

Jeg har lov at håbe.

Claus Juul, der er juridisk konsulent i Amnesty International, udtaler at der er tale om »utroværdig journalistik«.

'Ekstra Bladet kan ikke bevise noget som helst' (Information.dk)