You are here

Som de spørger, får de svar - Om meningsmålinger & brug af statistik

Meningsmåling på meningsmåling fylder medierne. Den ene dag mener danskerne ét, den anden dag mener de noget andet. Kommercielle analysebureauer vil konkurrere med universiteterne på viden, men i virkeligheden siger de stadigt flere målinger mest om, hvem der har købt dem, og alle med en computer kan kalde sig analyseinstitut

Catinét stillede følgende spørgsmål for FTF:

»Hvis du havde mulighed for at bestemme, hvad der skulle ske med skatter og afgifter samt den måde, staten, regionerne og kommunerne bruger pengene på, ville du så foretrække: Lavere skatter og lavere offentligt serviceniveau? Samme skat og samme offentlige serviceniveau? Eller højere skat og få et højere serviceniveau?«

For Cepos var Catinéts spørgsmål noget anderledes:

»Regeringen planlægger at øge aktiviteten i dansk økonomi. Mener du, dette skal ske ved at øge de offentlige udgifter eller ved at sænke skatten? Øgede offentlige udgifter? Skatten skal sænkes?«

Cepos, FTF og Catinét er ikke alene om de utroværdige målinger: »Jeg fornemmer en klar tendens til, at organisationer generelt bruger meningsmålinger i højere grad end tidligere,« siger Rune Slothuus adjunkt på Institut for Statskundskab i Aarhus.

Som de spørger, får de svar (Information.dk) (13. juni 2009)

Der var i løbet af 12 måneder over 6.663 meningsmålinger offentliggjort i Danmark i pressen fra de 3 største meningsmålingsmaskiner.

Det svarer til, at der kommer en ny meningsmåling hver 82. minut hele året rundt. :/

God fornøjelse :/

Jeg har lige foretaget en meningsmåling, som siger at 100 % ikke har tillid til alle de målinger.