De familier, som i forvejen kæmper med økonomiske og sociale problemer, bliver de store tabere, hvis regeringen gennemfører sit forslag om at omlægge børnechecken, viser en ny undersøgelse. Omlægningen skal få flere unge i uddannelse, men det bliver næppe resultatet, vurderer eksperter.
Regeringens plan om at omlægge børnepengene for at presse flere unge i uddannelse vil få store konsekvenser for familier, der i forvejen døjer med sociale og økonomiske problemer. Det konkluderer en undersøgelse, som AE-rådet har lavet for LO.
I øjeblikket er 11.000 unge i alderen 15-17 år hverken i gang med uddannelse eller i job. Og hovedparten af dem kommer fra familier, der i forvejen er dårligere stillet end den gennemsnitlige befolkning. Det drejer sig typisk om familier, hvor forældrene er førtidspensionister, har løs tilknytning til arbejdsmarkedet, er ufaglærte eller lavtlønnede, viser undersøgelsen.
»Mennesker med problemer reagerer ikke på økonomiske sanktioner. De bliver bare fattigere«. Bettina Post, Formand for Dansk Socialrådgiverforening.
Familierne ligger i de laveste indkomstgrupper. For eksempel tilhører 3,5 procent de fattigste ti procent af befolkningen, der i gennemsnit har en indkomst efter skat på 49.200 kroner årligt. Det gælder kun for 1,9 procent blandt alle unge.
Børnecheck-forslag rammer svage familier hårdt (Information.dk)
Tilføjelse 13. oktober 2009: LO har denne kommentar med henvisning til Arbejderbevægelsens Erhvervsråds notat fra d. 8. oktober 2009 nederst:
11.000 unge rammes af Løkkes nedskæringer på børnechecken (Lo.dk)
Hent notatet direkte her:
Omlægning af børnechecken vil få social slagside af Mie Dalskov (PDF), 8. oktober 2009
LO havde tidligere denne kommentar:
Løkkes lussing til de svageste (Lo.dk) (6. oktober 2009)
Den borgerlige regering & Dansk Folkeantiparti gør noget ved fattigdommen.
De skaber den !
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments