You are here

Resistente bakterier i fødevarer er almindelige i EU

Dyr og fødevarer indeholder i stigende grad bakterier, som er resistente over for kritisk vigtige antibiotika. Det viser den første større europæiske rapport om emnet.

Det viser den første EU-rapport om emnet, der omhandler perioden 2004-2007, som DTU Fødevareinstituttet har været med til at udarbejde for den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet EFSA.

Især bekymrer det forskerne, at forekomsten af fluorokinolonresistens er høj i flere EU-lande.

Resistente bakterier i fødevarer er almindelige i Europa (Ing.dk) (6. maj 2010)

Fluorokinolon er et kunstig form for antibiotika.

Læs rapporten her:

The Community Summary Report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria from animals and food in the European Union in 2004-2007 (efsa.europa.eu)

Tak til Henrik Konradsen fra http://www.gyllebomben.dk/  for at gøre mig opmærksom på ovenstående artikel på ing.dk.

Se også:
http://www.naturkomite.dk/index.htm

&

www.sickpigs.dk