Psykolog og forfatter
Renée Toft Simonsen skriver idag i Information:
Der er en tendens til, at medicinering prioriteres højere end psykologisk hjælp til folk, der har det svært. Men måske ender man med middelmådighedens mekka.
‘Glæden ved at være ulykkelig’ lødoverskriften på en kronik i Politiken for snart lang tid siden. Den handlede om, hvad det gør ved et menneske at være på antidepressiv medicin, hvilket et foruroligende højt antal danskere er - helt nøjagtig 425.000. I runde tal er det cirka hver tiende her i verdens lykkeligste land - noget af et paradoks, skulle man synes.
Det første tilfælde handler om et barn, der bliver diagnosticeret med ADHD, og vi må bare erkende, at den diagnose sidder temmelig løst i i øjeblikket og kan derfor utvivlsomt være mere eller mindre valid og fagligt funderet. Her mente skolen, at løsningen på problemet, som nu havde et populært navn med en ligeså populær løsning, var, at barnet skulle have medicin (hvornår blev medicinering en pædagogisk opgave?). Det var forældrene bestemt ikke enige i. Men ultimatummet fra skolen lød, at enten medicinerede de deres barn, eller også blev barnet smidt ud af skolen!
Det andet tilfælde handler om et voksent menneske i krise. Hun er midtvejs i livet og oplever pludselig en uforklarlig angst. (...)
Lægen kan kun anbefale hende at tage lykkepiller, altså antidepressiv medicin, der også kan virke angstdæmpende. Det har hun på ingen måde lyst til, da hendes forhold til antidepressiv medicin er lidt a la Michael Dyhrborgs. Beskeden fra lægen var, at indvilligede hun ikke i at tage medicin, kunne hun ikke få hjælp til noget som helst, sådan var den nye lovgivning, angst er ikke længere en henvisningsdiagnose (til psykolog, flj)!
Retten til at være ulykkelig (information.dk)
Det er jo pudsigt at medicin ikke længere kurerer folk. Istedet er det blevet en profitkilde :/
Men det er ikke kun inden for skolen, at ikke lægekyndige kræver medicinbehandling.
Inden for den kommunerne kan man tvangsbehandle folk, der er i afklaringsfasen forud for førtidspension !
Læs mere her:
Man kan blive tvangsbehandlet af læger i Danmark (Denmarkonline.dk) (25. marts 2010)
Den hurtige løsning er blevet standard. Idag skal effekten ses hurtigt.
Der er ikke tid til at vente. Istedet har folk travlt med at have travlt.
Men det tankesæt skaber jo omsætning & gæld & dermed fede bankbøger hos nogle, mens andre bliver gældsslaver.
Det er bare en tendens i samfundet & et symptom.
Idag må man ikke kede sig.
Man kunne jo risikere at tænke en selvstændig tanke :/
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments