You are here

Håndværkerhaven: TV2 Lyvhederne spreder misinformation om hjemmehjælper i hjemmeplejen

Arbejderen skriver idag:

I foråret oplevede en hjemmehjælper, hvordan en bil fulgte efter hende, når hun kørte rundt mellem klienterne i hjemmeplejen i Københavns Nordvestkvarter. Hjemmehjælperne i området har haft problemer med overfald og tyverier, fordi lokale småkriminelle tror, de kan bruge den medicin, de har med til de ældre, som stoffer.

Derfor følte kvinden sig utryg ved bilen og ringede til ind på plejecenteret for at spørge sin overordnede til råds. Hun fik besked på, at hun skulle tage hjem og vente til der mødte en kollega ind, der kunne følges med hende.

Hjemmehjælperen gjorde, som hun fik besked på, og ringede hjemmefra til politiet, som fortalte, at bilen tilhørte TV2. Hun gik hen og spurgte, hvad TV2-journalisterne foretog sig, og fik at vide, at de var ved at optage »noget til et polterabend«.

To måneder efter, i weekenden, kunne hjemmehjælperen se på tv-stationens landsdækkende nyheder hvordan hun og fem andre kolleger fra plejecenteret Håndværkerhaven tager hjem i arbejdstiden og på anden vis snyder de ældre for den hjælp, de har krav på.

– Det er fuldstændig usmageligt. Journalistik af værste skuffe, siger Palle Nielsen, formand for kvindens fagforening, FOA SOSU i København.

– TV2-journalisterne opsøgte senere kvinden i hendes hjem, hvor de råbte til hendes datter, som var alene hjemme, at de »ville have fat i hendes mor«. Datteren blev rædselsslagen, og både hun og hendes mor er gået helt ned med flaget og har nu fået psykologhjælp, fortæller han til Arbejderen.

Historien er en af de sager, som TV2 gennem weekenden har brugt til at belyse påstået svigt og sløseri blandt aftenvagterne i hjemmeplejen på Håndværkerhaven. Afsløringerne har fået en række politikere til at kræve mere kontrol og flere undersøgelser, mens ni ansatte er blevet midlertidigt fritaget for tjeneste.

TV2 forfulgte hjemmehjælper (Arbejderen.dk)

Det er selvfølgeligt forkasteligt, at nogle hjemmehjælpere ikke bruger den afsatte tid til den enkelte bruger.

Men det er endnu mere forkasteligt, når TV2 Lyvhederne manipulerer med seerne & får de fleste til at ukritisk at hoppe med på det. Især når det som Arbejderen skriver idag viser sig, at der i et tilfælde ikke er tale om svindel med arbejdet. Men derimod en forholdsregel foretaget af en bange hjemmehjælper. At TV2 så bringer klippet er endnu mere graverende.

Jeg kan nærmest høre folkebrølet om mere privatisering af hjemmeplejen oven på disse afsløringer.

Jeg håber, at FOA hjælper hjemmehjælperen med at klage til pressenævnet over brud på presseetikken. Så kan TV2 få sig endnu en berettiget næse.

Men derudover leder jeg stadigvæk efter et svar på, hvad der gør at billeder i glasset fra den 252 tommers skærm ikke følger naturlovene & ikke spejlvendes !

Det ses meget tydeligt her:

Hjemmehjælpere svindler med hjælpen (Nyhederne.tv2.dk) 4. juli 2010

Jeg har tidligere undret mig over denne abnormale effekt på TV2.

Hvorfor er billeder i glasbordet på TV2 ikke spejlvendte ? (Denmarkonline.dk) 23. oktober 2009

Den foregår dog kun i kl. 19 Nyhederne & ikke i 22 Nyhederne.

Jeg skrev til TV2 Nyhederne d. 6. januar 2010 om de manglende spejlvendte billeder i glasbordet fra storskærmen, men jeg har aldrig modtaget noget svar.