You are here

Rambøll rapport om Ankestyrelsen dannede forkert baggrund for kommuneaftalen 2012

DR P1 Orientering den 29. juni 2011:

Hvis en kommune beslutter sig for at spare penge på det sociale område ved f.eks. slet ikke længere at anbringe børn over 15 år udenfor hjemmet - så er det i strid med den lovgivning, Folketinget har vedtaget.

Men det er ikke Folketinget - det er derimod Ankestyrelsen - der AFGØR, om kommunerne giver udsatte børn og handicappede den hjælp, loven giver dem ret til. Hvis en kommune ikke overholder loven, kan Ankestyrelsen pålægge den at rette ind - og punge ud.

Kommunerne har derfor de senere år set sig gal - ikke på lovgivningen - men på Ankestyrelsen, der håndhæver loven.

En af de mest afgørende slag om dansk socialpolitik, har de senere år været KLs kamp om, hvor meget Ankestyrelsen skal blande sig i, hvad kommunerne beslutter sig for at betale - og ikke betale - til udsatte børn og til handicappede.

Her i foråret har kampen bag kulisserne stået om en rapport om Ankestyrelsens arbejde. En rapport, som parterne har besluttet ikke skal offentliggøres.

Medvirkende:

konsulent i økonomisk sekretariat i KL, Jakob Lynge Lind. lektor i socialret ved Aalborg Universitet, John Klausen.

Af Jesper Tynell

/ Rapport om Ankestyrelsen spøger (DR Online) (29. juni 2011)

Rambøll kender åbenbart ikke til samfundets opbygning herhjemme.

Eller måske er der snarere tale om at Rambøll ud fra et politisk standpunkt bevidst foretager en fordrejning af serviceloven ?

Det er ikke til at vide, når rapporten ikke er offentliggjort.

Men fakta er, at der med kommuneaftalen for 2012 nu bliver foretaget diskrimination af handicappede. De får nu ikke samme rettighed til at klage som andre.

Hvem sagde minimalstat ?