You are here

Økologiske svin har mindre salmonella end industri svin

Salmonellabakterien har mindre held med at bide sig fast i svin fra frilandsbesætninger og økologiske svin end i almindelige svin, viser undersøgelse, der overrasker forskerne.

Risikoen for, at det slagtesvin, der har leveret din lørdagskotelet, har haft salmonellabakterier i tarmene, er mindre, hvis det er vokset op i en frilandsbesætning eller er økologisk, end hvis det er fra en almindelig svinebesætning. Det har forskere fra Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet påvist. Men de mangler stadig at forklare hvorfor.

Overraskende viden om salmonella (Videnskab.dk) (19. marts 2012)

Mon ikke der en sammenhæng med det her ?:

/ Raske grise fyldes med antibiotika (Bt.dk) (4. april 2012)

Det tror jeg nu nok, at der er.

Fødevarestyrelsen må frem med den helt store bødeblok i million størrelsen, før end landmændene fatter det.

Vi kunne evt. nationalisere de landbrug, som giver antibiotika gentagne gange til raske svin & omlægge dem til økologiske griseproduktion.

Der skal tages drastiske midler ibrug for stoppe hasardspillet med vores helbred.

Kapitalismen gør det jo ikke af egen fri vilje. Der jo penge at tjene.

Også på dem, som kommer på sygehuset & måske i graven som følge af et salmonella angreb.

"I 2011 ramte det 1167 borgere i Danmark.

For salmonellas vedkommende var det land, hvor flest patienter blev smittede, Thailand, efterfulgt af Tyrkiet og Ægypten."

Fundet her:
/ Zoonotiske tarminfektioner 2011 (SSI.dk) (28. marts 2012)

Via
[/ Salmonella: Rekordfå bliver syge (TV2 Pophederne.dk) (29. marts 2012) ]

Personligt undgår jeg helst svinekød & køber det ikke selv til eget brug.

Det er egentligt kun, hvis jeg spiser ude at jeg får det.

Det skyldes både den overproduktion af svin i Danmark & også fordi, at jeg ikke mener at jeg skal have så meget kød. Men gerne masser af kartofler.

Indtil videre har det sammen med en kostomlægning ført til vægttab.

Det letter ;)