You are here

Blokerer DF eller LA for lavere stigning i overførselsindkomster i skattereform 2012 ?

I gårsdagens debat på DR 2 Debatten bed jeg mærke i Pia Kjærsgaards udtalelse om, at den lavere regulering af overførelsesindkomster faktisk er omfattet af satspuljeforliget.

Se det her 14:07 inde i DR2 Debatten:

/ Pia Kjærsgaard om satspuljeforliget DR Debatten (DR Online) (26. juni 2012)

Det er kutymen på Christiansborg, at partier i forlig har vetoret over ændringer.

Dermed skal både DF & LA nikke ja til at forligspartnerne bag skattereformen 2012 kan sænke stigningstakten for overførselsindkomster i satspuljeforliget.

Vi har langt fra hørt det sidste i forbindelse med skattereformen 2012.

For da DF & LA ikke er med i skattereformen vil de nok tage sig godt betalt af HTS regeringen for at gå med til ændring af satspuljeforliget.

HTS regeringen har begået en fejl af de helt store ved at indgå et forlig om skattereform med et delelement, hvor andre ikke deltagende partier har helt klar medindflydelse på ændringer.

Udover at HTS har kastet Enhedslisten ud & brudt tilliden, så kan skattereformen reelt falde fra hinanden. Det sker hvis enten DF eller  LA nedlægger veto mod ændringen af satspuljeforliget.

Er der en journalist med forstand på politik, som vil stille spørgsmål til DF & LA om de vil stemme for den ændring af satspuljeforliget som skattereformen kræver ?

"Satspuljen bliver finansieret ved at overførselsindkomster ikke stiger i fuld takt med prisudviklingen. 0,3% af stigningen går til satspuljen, som finansierer nye forsøg på social-, sundheds-, psykiatri- og arbejdsmarkedsområdet med henblik på at forbedre vilkårene for modtagere af overførselsindkomster og svage grupper.

Alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten er med i satspuljeforliget, da Enhedslisten mener det skal finansieres over finansloven igennem skatten & ikke af modtagerne af overførselsindkomster.

Man lader de svage betale for forbedringer for de svage. "
/ Satspuljeforliget (Denmarkonline.dk)

Kommentarer

Forlig kan opsiges, hvis det er nødvendigt. Reguleringen af overførselsindkomsterne skal alligevel først træde i kraft i 2016.

Hej Peter,

Ja, måske har du ret i det.

Ændringen for øverførelsesindkomster sker først fra 2016. Det er 1 år efter, hvor der senest skal være valg.

Det er også tradition for at opsigelser af forlig sker med virkning efter et folketingsvalg.

Men det sætter faktisk HTS regeringen i en anden kattepine. For satspuljemidlerne udgør Kr. 800 Mio., som går til blandt andet går til driften i psykiatrien.

Godt nok er Kr. 800 Mio. små penge i forbindelse med statsbudgettet.

Hvor vil regeringen lige finde dem ?