You are here

Jeg har også skiftet bank efter indlæg på Skift Bank dag

 

Skift Bank

Jeg har længe været stærkt irriteret over Danske Bank, som jeg har haft som bank. Ikke fordi jeg aktivt har valgt det, men fordi jeg via Sparekassen Sydjylland, Bikuben Bank, BG Bank & Danske Banks opkøb af BG Bank i sin tid blev en del af koncernen.

I kraft af mit tillidshverv som kredsformand i SIND skiftede SIND Vejle kredsen sidste år fra Danske Bank til Nordea. Stærk medvirkende til det var denne nyhed om blandt andet Danske Bank:

Umyndige handicappede med værgemål fik lavere rente i blandt andet Spar Nord Bank & Danske Bank. I Spar Nords tilfælde fik de handicappede med forvaltningskunder 0,5 procent mod 2,5 procent for ikke-handicappede.

/ Handicappede får lavere bankrenter (DR Online) (25. marts 2011)

Udeover de Kr. 24 Mia. i statsstøtte for at redde Danske Bank fra falittens rand, så påførte Danske Bank Federal Reserve Bank i USA et tab på:

/ Danske bank påfører et tab på 769,9 Mio. $ til Federal Reserve bank i 2008 (Denmarkonline.dk) (25. januar 2012)

Det er ca. Kr. 4,5 Mia. udover de Kr. 24 Mia. fra den den danske stat, som uansvarlige Peter Straarup har påført banken. Det har ikke været fremme i pressen, at Danske Bank har påført Federal Reserve Bank dette tab.

På trods af det får Peter Straarup hvert år Kr. 3,1 Mio. for næsten at køre Danske Bank i sænk.

/ Straarup får livslang strøm af millioner efter sin exit (Politiken.dk) (19. december 2001)

Samtidigt medvirker Danske Bank sammen med Jyske Bank i fødevarespekulation, hvilket var dråben som fik mig til at skifte bank.

Spekulation koster menneskeliv
Verden har de seneste år været vidne til historisk voldsomme udsving i de globale fødevarepriser, hvilket spekulationen i basale fødevarer har gjort sit til at forstærke. Dette har kastet millioner af fattige mennesker ud i sult, hungersnød og fattigdom.
Nordea er langt den største danske investor i de såkaldte strukturerede obligationer baseret på fødevarepriser, så beslutningen kan få stor betydning.

’I CARE er vi glade for Nordeas skridt og det vigtige signal det sender både til politikerne og andre finansinstitutioner. Men ikke mindst er det vigtigt for de millioner af mennesker i udviklingslandene, det i sidste ende handler om. Nordeas beslutning er med til at forebygge, at de igen må skære voldsomt ned på deres madindkøb, som det skete under de store prisudsving i 2008 og igen sidste år’, siger Rolf Hernø, programkoordinator i CARE Danmark.

/ Nordea indfører stop for fødevarespekulation – EU må følge trop (Care.dk) (26. marts 2012)

Skift Bank postede et lignende link i starten af august måned, som fik mig til endelig at skifte bank.

Det blev så Arbejdernes Landsbank. Blandt andet fordi, at de har en filial her i Vejle.

Langsom bankskifte

Men noget kunne tyde på, at der skal kigges på bankers hurtighed til at ekspedere sager ved bankskift.

En af mine venner er tidligere skiftet fra Den Jyske Sparekasse til Nordea. Det tog 6 uger for ukomplicerede konto !

& for mit eget vedkommende har Danske Bank endnu ikke flyttet PBS indbetalingerne til Arbejdernes Landsbank her den 26. september 2012, men heldigvis har jeg netbank. Så der er dækning på på kontoen i Danske Bank til opkrævninger her i oktober.

Papirerne til at skifte blev sendt til Danske Bank 1. september.

Hævekortet til Danske Bank blev afleveret samme dag. Men også via netbank har jeg overflyttet penge fra Danske Bank til ny konto hos Arbejdernes Landsbank, selvom aftalen var at de ville lægge ud.

Tag skiftet væk fra Danske Bank.

Lad være med at lade din vane forgylde Danske Bank igennem deres gebyrer & højere rente på forskellige produkter.

Danske Bank har ikke dit kundeforhold for øje.

Danske Banks overordnede hensigt er, at skrabe så mange penge sammen af hensyn til aktionærerne.

Hvis du bliver i Danske Bank, så bliver du flået.

Læs evt. mere på Skift Banks dags hjemmeside:
/ skiftbank.nu

& på facehook:

/ Skift Bank Dag (Facebook.com)