You are here

Stort Nej-flertal til Euroen i Danmark - Chokdoktrinen i fuld flor

Dermed ville kun 16 procent af danskerne i dag være sikre på at stemme ja, mens 57,5 procent ville stemme nej.

Det giver nej-siden et forspring på 42 procentpoint til ja-siden, og det overrasker Danske Bank, som havde forventet et andet svar, fordi der ifølge banken er kommet mere ro på den europæiske gældskrise.

/ Danskere: Nej tak til euro (Folkebevaegelsen.dk) (25. september 2012)

Her på 40-året for folkeafstemningen om dansk deltagelse af det fællesmarkedet 2. oktober 1972 har fornuften indtaget store dele af vælgerne.

I Folketinget er det kun Enhedslisten, der er reelle unionsmodstandere & vil melde Danmark ud af EU til fordel for samhandel.

& Nej, vi dør ikke af sult & de andre lande vil godt købe vare ved en dansk udmeldelse. Denne frygt for at stå alene kan karakteriseres med kollektiv mobning, hvor det at "sidde med ved bordet" spiller med på den galaj.

Jeg tror, at vi i Danmark vil være bedre tjent ved at vi melder os ud af EU. Reformer af efterløn, førtidspension & forkortelse af dagpengeperioden er efter oplæg fra EUs Lissabon-strategi fra år 2000. Denne reform iver har kun et sigte. At reducere den offentlige sektor & demontere velfærdsstaten.

Lissabon-strategien cementerer konkurrencestaten, hvor alle partier med undtagelse af Enhedslisten har sagt farvel til Danmark som velfærdsstat. Alt skal målrettes markedet. Fra uddannelse til efteruddannelse til reduktion af dagpenge.

Arbejdere bliver reduceret til det samme status som en møtrik, hvor målet er et nedadgående lønniveau.

Men en konsekvens af det er mindre skatteindtægter. Hvilket uvilkårligt vil føre til krav fra konkurrencestatspartierne fra SF til DF om lavere ydelser. Det vil helt sikkert også være konsekvensen på det laveste sociale sikkerhedsnet. Nemlig kontanthjælpen, hvor en reform stadig står for døren.

Men lavere offentlige ydelser fører også til lavere forbrug fra alle på disse ydelser. Det vil give større udsving i økonomien & ikke mindre tryghed i ansættelsen.

Men det giver også mulighed for at score profit på udsvinget ved spekulation i aktier & alle de andre mærkelige investeringsprodukter (som der ikke er indført begrænsninger for efter finanskrisen).

I realiteten er vi alle udsat for det Naomi Klein kalder Chokdoktrinen.

"Chokdoktrinen (med undertitlen Katastrofekapitalismens opkomst) er en bog af Naomi Klein fra 2007.

Bogen hævder, at katastrofer, natur- eller menneskeskabte, udnyttes af erhvervsfolk i alliance med neoliberale økonomer og politikere til at gennemføre upopulære privatiseringer, dereguleringer af markedet, og nedskæringer i offentlige ydelser.

Dette med store omfordelinger af penge til den økonomiske elite som resultat, fx ved at bortauktionere offentlige virksomheder til brøkdele af deres værdi, mens befolkningen stadig er chokeret over katastrofen eller samfundsomvæltningen. Ifølge analysen skulle dette være en vigtig baggrund for Irakkrigen."

/ Chokdoktrinen (Da.wikipedia.org)

Det hele hænger sammen.

Eurokrisen er efter min mening sket med fuldt overlæg for at centralisere yderligere magt hos den Europæiske Central Bank (ECB) i en bankunion.

& ikke mindst for at demontere velfærden herhjemme.

Det er derfor glædeligt, at et så stort flertal i Danmark afviser dansk deltagelse for "at sidde med ved bordet" i euroen.

Ikke mindst af hensyn til demokratiet herhjemme. Den fælles økonomi berører os alle.

& den økonomi skal vi alle have indflydelse på.

Det skal de grå eminencer på finansmarkedet ikke bestemme over !