You are here

Fredspris til atombomben?

Læserbrev bragt i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 30. oktober 2012 af Flemming Leer Jakobsen:

EU fik forleden Nobels fredspris. Angiveligt for at udbrede fred, men hvis man kigger kritisk på EU. Så er det langt fra sandheden. EU lande var store bidragsydere til angrebet på Irak i 2003, som Iraq bodycount vurderer har kostet 100.000 irakere livet. Læg dertil et utal af dræbte afghanere i den igangværende konflikt siden 2001. Oven i det kan lægges et antal dræbte i Libyen, som forsvaret herhjemme ganske belejligt ikke vil fremkomme med skøn på. Faktisk mente Forsvaret, at de ikke var kommet til at dræbe uskyldige civile efter de 923 smidte bomber. Det ville så være første gang i verdenshistorien. Et andet eksempel er Frankrigs krigsførsel i Algeriet i 1950´erne, der skønnes at have kostet 1 million algierere livet.

Faktisk har EU været aktiv konstruktør & meddelagtig i at skabe grundlaget for pirateri ud for Somalia. Især har spanske fiskere været med til at fjerne livsgrundlaget for små fiskebåde ved at fiske ulovligt ud for Somalias kyst. Dette har ført til at EU landene har sendt krigsskibe til farvandet for at "løse" problemet. Men den ulovlige fiskeri fra EU landene fortsætter. Det har især foreningen Det Levende hav dokumenteret. Men det danner jo grundlag for øget økonomisk vækst igennem afsætning af de ulovlige fangster. Det giver samtidigt en god undskyldning for at benytte milliarder af skattekroner på militæret med "fantastiske" direkte PR-billeder i nyhederne.

En begrundelse for at give EU Nobels fredspris har været, at der nu har været fred på den vestlige del af det europæiske kontinent i flere årtier. Men der var jo også lige den kolde krig, som nu bliver skrevet ud af historien af EU's propaganda & videregivet af den eu-positive borgerlige presse. Atomtrusselen om gensidig udryddelse spillede en ikke uvæsentlig rolle.

Derfor må den næste modtager blive Robert Oppenheimer for hans arbejde med at skabe atombomben. Den blev jo heller ikke brugt på det europæiske kontinent.

Flemming Leer Jakobsen
Kontaktperson Enhedslisten Vejle

Fundet her:
/ Fredspris til atombomben? (Vejle.Enhedslisten.dk) (31. oktober 2012)