You are here

Regeringen & KL forhandler alene om lærernes arbejdstid

Kommentar i Arbejderen idag af Ane Søegaard, formand for Frederiksberg kommunelærerforening:

Regeringen løber fra løfterne om bedre vilkår for elever og lærere i folkeskolen. Lige nu forhandler regeringen med kommunerne om forhold, der vedrører overenskomsterne - men udenom Danmarks Lærerforening.

(...)

For indfrielse af valgløfterne vil enten kræve en mere solidarisk skattepolitik eller røde tal på Corydons bundlinje. Og ingen af delene er folkets nye regering villig til at ofre. Men valgløfterne skal holdes, så hovederne er blevet lagt i blød.

Svaret på regeringens hovedbrud er at ofre den danske model, lærerne og folkeskolen.

Derfor sidder Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen nu bag lukkede døre, i et lukket udvalg med særlige ”kodekort” og med kun særligt indbudte – et udvalg, hvor Danmarks Lærerforening er nægtet deltagelse - og forhandler om lærernes arbejdstid.

Læs hele kommentaren her:

/ Regeringen ser stort på den danske model (Arbejderen.dk)

Det lader til at Bjarne Corydon udfald mod den danske model i forbindelse med SAS forhandlingerne ikke er en enlig svale.

Den socialdemokratisk ledede regering er igang med lægge den højt besungne danske model for arbejdsmarkedet i graven især for det offentlige område.

Måske er det en naturlig konsekvens af, at 60 procent af arbejdsmarkedslovgivning bliver vedtaget i EU regi. Dermed har de øverste ledelser i partierne igennem mange år fået indarbejdet et rutineforhold til den danske model, hvor de ser det som deres gode ret til at udøve "ledelse".

Dermed er det kun i skåltaler, at retten til at arbejdsmarkedets parter fastsætter løn- & arbejdsmarkedsvilkår består.

Det kan jo så undre mig, at fagbevægelsen er så passiv i kampen for den danske model.

Med Regeringen & KLs eneforhandling om lærernes arbejdstid cementeres det skifte fra velfærdsstat til konkurrencestat, som alle partier med undtagelse af Enhedslisten idag går ind for.

Hør mere om konkurrencestaten her:

/ Den brutale konkurrencestat (Denmarkonline.dk)