You are here

Grundlovssag mod kontanthjælpsreformens gensidige forsørgelsespligt for samlevende på vej

En gruppe af borgere, der igennem blandt andet over Facebook er fundet sammen lægger nu sag an mod kontanthjælpsreformens gensidige forsørgelsespligt for samlevende.

Det skriver Martin Thiemke, som er en af administratorerne af Facebook gruppen / Nej til gensidig forsørgelsespligt - kontanthjælpsmodtagere (Facebook.com) på sin blog den 16. marts 2014:

/ Sag mod staten for grundlovsbrud (MartinThiemke.wordpress.com)

Der er bevilget fri proces til gruppesøgsmålet om den gensidige forsørgelsespligt for samlevende, som under VK-regeringen blev anset for Grundlovsbrud.

Det blev ændret under Helle Thorning-Schmidts reformløb. Nu var det lige pludseligt lovligt at tvinge samlevende ind under samme forsøgelsespligt, som gælder for gifte.

Det er Line Barfod fra Advokatfirmaet Foldschack & Forchhammer, som skal føre hovedsagen sammen med 4 andre retssager. Det fremgår ikke af opdateringen, hvad & hvilke områder af kontanthjælpsreformen de 4 øvrige retssager handler om.

Facebook gruppen har idag 1905 medlemmer.

Der er lavet en underskriftsindsamling, hvor der idag er 23.072 undeskrifter imod den gensidige forsørgelsespligt:

/ Nej tak til Gensidig Forsørgelsespligt! (Skrivunder.net)

Retssagen for Grundlovsbrud bliver formelt anlagt mod den siddende statsminister, som indtil næste folketingsvalg er Helle Thorning-Schmidt (eller hvis hun flygter til en kommissær post i EU).

Alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten er med i kontanthjælpsreformen 2013.

Spred kampgejst !