You are here

Al-Wafa Hospital: Torsdag aften bombede den Israelske hær et handicap hospital i Gaza

Democracy Now ! kunne igår fortælle om et angreb på Al-Wafa hospitalet i Gaza torsdag aften kl. 21.

Al-Wafa er et genoptræningshospital for svært handicappede & har lagt det samme sted siden 1996. Det er samtidigt det eneste hospital i Gaza & på Vestbredden, der tager sig af handicappede.

Da det var 11. dag i træk, at hæren ringede med advarslen tog personalet sig ikke videre notits af det. Lige indtil granaterne begyndte at regne ned over hospitalet.

Heldigivis blev ingen af de 17 indlagte patienter eller personalet skadet under angrebet. Under angrebet blev personalet så chokerede, at de ikke havde overskud til at gøre andet end at bringe sig selv i sikkerhed.

Først efter angrebet var stoppet kunne personalet med Dr. Basman Alashi i spidsen begynde at flytte dem fra det ødelagte hospital.

/ Israel Bombs Gaza’s Only Rehab Hospital: Staff Forced to Evacuate Paralyzed Patients After Shelling (DemocracyNow.org) (18. Juli 2014)

&

/ Al Wafa hospital attacked by Israeli army (Paramedics In Gaza.org) (18. juli 2014)

Jeg finder det ganske horribelt overhovedet at angribe et hospital. Et civiliseret land gør simpelthen ikke sådan noget !

Rent menneskeretlig vil jeg anse det for at være krigsforbrydelse, når Israel bevidst angribe et hospital der siden 1996 har ligget det samme sted !

Derudover udgør handicappede også en særskilt minoritet, da de også er dækket ind af FNs Handicapkonvention. En konvention som Israel endda selv har tiltrådt med forbehold for religiøs praksis i forbindelse med ægteskab i Handicapkonventionens artikel 23 (a).

/ Israel 15 . Convention on the Rights of Persons with Disabilities (UNTC.org)

Jeg kan kun håbe, at der endelig bliver opbakning til Naomi Kleins opfordring til at indføre sanktioner i stil med Sydafrika fra 10. januar 2009:

/ Naomi Klein: Enough. It's time for a boycott of Israel | Comment is free (The Guardian) (10. januar 2009)

En stat, der på den måde begår terror imod en civil befolkning skal ikke have ret til hverken at kunne gøre forretninger med resten af verdenen eller lade deres ledere frit kunne rejse ind & ud af samtlige lande på denne jord !

Israel har iøvrigt en associeringsaftale med EU, der reelt gør Israel til en del af det indre marked. Den bør også afbrydes.

Du kan skrive elektronisk under på denne protest:

/ Israel-Palestine: This is how it ends (Avaaz.org)

Det har 298.434 gjort indtil nu.

& kontakt dit lokale folketingsmedlem for at protestere over massakren i Israel:

/ Folketinget - Find et medlem (ft.dk)

eller nøjes med at underskrive denne opfordring til dem:
/ Petition | Fordøm Israels angreb på civile i Gaza (Change.org)

Det har 4.950 gjort lige for tiden.

Spred fornuft !

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk