You are here

Andres ulykke er ikke at foragte ...

Submitted by Nutcracker on 31 December, 2008 - 14:59


DR Nyheder beretter under overskriften "Krisen udjævner uligheden" den 31. dec. 2008 11.52:

>>
Trecifrede milliardblødninger i huspriser og aktieformuer rammer så hårdt blandt de højest lønnede danskere, at den økonomiske ulighed bliver mindre i Danmark i de kommende år.Det vurderer cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian over for Dagbladet Børsen.  ... Men selvom recessionen også skaber stigende ledighed, der rammer hårdest i bunden, så er nettoresultatet en lavere ulighed i de kommende år, uanset om topskatten står for fald ved forårets skattereform eller ej.
- På den korte bane overdøver effekten fra konjunkturerne klart det, der kan komme ud af en skattereform. Konjunkturerne vil ret sikkert få uligheden til at falde, så vi også om to år står med en meget lille indkomstulighed i Danmark, siger Steen Bocian til Børsen.
Nye tal fra Nykredit viser, at danskerne har mistet 118 milliarder kroner alene på de aktier, der ligger i depot. Tabet er reelt langt større, for derudover kommer udhulingen af pensionsopsparinger. Samtidig har boligejerne mistet friværdi for flere hundrede milliarder allerede, og ifølge Nykredits nyeste prognose lurer der yderligere tab af friværdi på 165 milliarder kroner næste år.

<<

--

Ih ja, hvor er vi fattige bare heldige - vi bliver kun arbejdsløse og må evt. gå fra hus og hjem. Men så er det da virkelig en trøst, at friværdifestfolk og overklassen mister millioner!

Tankegangen synes at være, at fattige er lige så misundelige som folk i den øvre middelklasse på naboens første græsslårobot, anden bil og tredje kone, men det har fattige faktisk ikke tid til - de har travlt med at få pengene til at række.

Pudsigt, men lige her ville PS nok sige, at bistandsklienten i Køge ikke har ret meget ud af, at Henrik Sass Larsen går på røven ...

Taxonomy upgrade extras: