You are here

Danmark som våbenfabrik!

Kai Dalsgaard, De Grønne skriver:

I et lovforslag fra justitsministeriet foreslås det, at udenlandske personer og virksomheder skal have mulighed for at investere kapital i dansk våbenproduktion. Denne omfatter først og fremmest dele til fly, våben og køretøjer Det er et område i stærk vækst der nu yderligere skal stimuleres til gavn for beskæftigelse og økonomi. I 2003 var værdien på 1,5 milliarder kr. Nu skal der så åbnes for investeringer fra EU- og Nato-lande.

Dermed gør Danmark sig endnu mere medskyldig i krigsforbrydelser mod FN´s overordnede principper. Vi kan levere målsøgende dele til forberedende krige med atom-u-både, F-16-fly med deres klyngebomber og dele af den militære oprustning i rummet, som allerede Thule-sagen har vist. Desuden sejler Mærsk med amerikansk krigsmateriel. Vi er en del af våbensmedjen.

Holocaust-massakren under 2.verdenskrig viste klart hvad den moderne teknologi formår når de enkelte dele isoleres og produceres uden tanke på det endelige mål. Nu kan de store udenlandske våbeninvestorer komme ind i det danske regnskab. For dem er det resultatet nederst på bundlinjen der tæller. Som et ordsprog siger "De der bestiller orkestret bestemmer musikken". Vil vi finde os i dette forslag om udvidelse af våbenproduktionen og dermed lade Nato og EU dirigere vores udenrigspolitik uden om FN?

Nyheder: