You are here

Den aktivistiske danske flåde!

Kai Dalsgaard, medlem af De Grønne, Ulfborg skriver i et læserbrev:

Fra den 15. september har søværnets taktiske stab været på flådeskibet Absalon, der nu er rejst fra Frederikshavn til Afrikas Horn for at lede en international maritim koalitionsstyrke. Ombord er der desuden 100 besætningsmedlemmer samt 60 mand fra frømandskorpset og militærpolitiet. Gang på gang har pressen kun omtalt opgaven som at bekæmpe pirater, men det er kun en del af formålet. Først og fremmest skal flåden bekæmpe terrorister, herunder undersøge om der er våben til Irak og Iran, derfor en handelsblokade med hensyn til indsejlingen til Iran.

Men endnu mere aktuelt er den danske flådes deltagelse i den Natoledede "Active Endeavour", som den russiske militærchef nu anklager for at være aktiv i opbygningen af en Natostyrke mod Rusland i Sortehavet, hvor nu mere end 10 Natofartøjer befinder sig. Ofte med humanitær hjælp på krigsskibe. En sammenblanding af militære og humanistiske mål. Netop det som den danske udviklingsminister roste flåden for ved Afrikas Horn.

Alt skal åbenbart udstilles for fredens og nødhjælpens skyld selv om resultatet fører til blodig krigsførelse. Og pressen tier.