You are here

Den kristne frisørsalonejer Ruth Evensen

Vil vi gennemsyres af Guds ild, så vi næsten brændes op? Citat Ruth Evensen, kvinden som hele Danmark snartsagt ser dagligt på TV.

Men hvem er hun igrunden denne tilsyneladende lidt ældre kristne kvinde? Og hvad er hendes, og ikke mindst hendes mands, baggrund.

Denne artikel vil kaste lys over noget som de fleste ikke ved om hende og det er skræmmende ting der kommer for dagens lys. Der vil i denne artikel ikke skrives noget om den aktuelle sag vedr. Ungdomshuset men primært om Ruth B. Evensen selv, således at flere danskere får et indblik i hvilken, i grunden, bizar kvinde hun er.

Men lad os starte.

Den 1.oktober 1990 startede ægteparret Ruth og Knut Evensen noget de kaldte "Frihuset Faderkirken". Umiddelbart før havde de hørt under en såkaldt "hjemmegruppe" under frikirken "Kristent Center" (kan en kirke kalde sig et "center"?).

Men deres rødder skal findes i den nok så velkendte hippie Jesus bevægelse fra 70'erne!

Så skete der det helt "fantastiske" at ovennævnte ægtepar fik en såkaldt "vision" om at de skulle starte deres helt egen menighed, hvilket de af sære årsager fik "Kristent Center's" tilladelse til.

Nå, men de startede så menigheden med nogle få mennesker de havde "taget med sig" fra deres "hjemmegruppe" og menighedens "præst" (helt uden uddannelse indenfor teologien!) var ægtemanden Knut Evensen.

I 1996 rejste ægteparret så til Canada hvor de igen fik en "vision" eller som de selv mener en "profeti" om at de ville komme til at stå i centrum for en ungdomsvækkelse.

På dette tidspunkt drev "menigheden" (de få der tilsluttede sig!) en såkaldt " børnecafe" med navnet "Kongens Hjerte". Mange af de børn der kom der og fik såkaldt "lektiehjælp" var indvandrere og flygtninge, en gruppe der i forvejen var svag. Adresserne ovennævnte ting foregik på var hhv. Skt. Johannesgården på Blegdamsvej og Griffenfeldtsgade 7A.

På dette tidspunkt mener man at "gruppen" havde et sted mellem 100-120 medlemmer.

Et tidl.medlem af ægteparrets "kirke" har udtalt: "...at pastorens kone tog over og blev menighedens præst, og så kom der et net af magtbegær, manipulation og hovmod frem. Jeg gjorde det ultimative „fatale": jeg tillod mig at vise, at jeg ikke var enig med hende".

Men så kommer der nu noget interessant, for i slutningen af 90'erne blev ægteparret venner med den ligeså berygtede "selvskabte apostel og evangelist" (hvornår mon apostle er blevet så agressive?) Christian Hedegaard der som bekendt står for det helt nye tiltag ved navn "Evangelist". Et bekendtskab der bestemt ikke gjorde ægteparrets opførsel mere kristen. Tværtimod.

I 1998 meddelte Ruth, til alles forbløffelse, af Knut "var ut" og hun istedet indtrådte som menighedens "pastor" og at der nu skulle komme helt andre toner i menigheden. Hun havde tilsyneladede ment, i modsætning til hendes mand, at det hele var for lunkent, sløvt og terapiagtigt. Fra nu af ændrede alt sig!

Medlemmerne skulle omvende sig fra synd og leve et totalt og, efter Ruth's mening, ægte kristenliv. Gud havde talt til hende at sådan skulle tingene nu køre, så hvis man ikke var enig, gik man imod Gud (dvs. hende).

Det er bemærkelsesværdigt at hvor ledelsen før mere eller mindre var et team ja så blev det nu udelukkende Ruth da hun blev ledt af "Helligånden".

Der skete så det at Ruth ved oprettelsen af denne hendes nye "helligåndsstil" nulstillede alle medlemmer inklusive lederskabet. De, som fortsat ønskede at være med, skulle melde sig ind igen og skrive under på, at de accepterede hendes lederskab. Det brød hovedparten sig naturligvis ikke om, så alle de "gamle" medlemmer valgte af gå lidt efter lidt.

Nogle,et ganske lille antal, blev tilbage i Faderhusets såkaldte kollektiv i Hellerup – en stor hvid herskabsvilla med en høj mur udenom og en massiv jernlåge. Idag ejer Faderhuset mindst 2-3 kristne bofællesskabet så også dér ser man hvorledes denne sekt breder sig og udnytter mennesker på det groveste.

Når jeg skriver sekt er det ganske enkelt fordi Faderhuset er en sådan.

De mener, som f.eks Jehovas Vidner, at de lever og efterligner de første kristne men mon ikke de der tager helt fejl? Det virker ihvertfald ikke specielt kristent at man inden man bliver "accepteret" skal skrive under på at ville adlyde og underordne sig "lederskabet".

Men hvem er lederskabet så?

Menigheden er opbygget som et hierarki med Jesus i toppen, og Ruth Evensen som den, der modtager beskeder direkte fra Herren. Dernæst kommer de mere underordnede ledere, hvoraf kernen udgør Ruths egen familie, og i bunden befinder de menige medlemmer sig. De er nødt til at underkaste sig ledelsen med krop og sjæl, fordi ledelsen med Ruth i spidsen er Guds repræsentant overfor medlemmerne. (citat.fra Dialogcentret).

Og som om det ikke er nok ejer Ruth Evensen et rengøringsfirma ved navn Ruthemors Rengøring og Service, hvor medlemmerne af bofællesskaberne arbejder. Ifølge Selskabsstyrelsen har Ruthemor (også kaldet Human A/S) indtil fornyligt været under tvangsopløsning, fordi de ikke havde indleveret regnskaber siden 2003. Ej heller en særlig kristen måde at te sig på!

Der er så mange specielle forhold omkring Ruth Evensen's privatøkonomi der spiller ind her. F.eks det faktum at hun ejede en "kristen frisørsalon" (har man hørt mage?!) ved navn "King's Bride" og der var det et krav for at blive ansat at man var en kristen, pæn og lødig kvinde med høj moral. Ruth Evensen mente selv at det var en "profeti" af hun burde åbne den salon!

Denne salon holdt heller ikke da hun måtte lukke den med et helt ekstravagant underskud hvilket forårsagede at hun såmænd fik gældssanering! Så nogen speciel god forretningskvinde er hun nok ikke, selv om hun mente at det var de ansattes skyld at hun måtte lukke fordi:"de kristne ikke bakkede op og ikke kunne forholde sig til, at kvinder skulle være smukke".

I Faderhusets facon at behandle medlemmer der ønsker at melde sig ud ser vi igen samme metoder som f.eks Jehovas Vidner benytter sig af. Chikane, forhør, hån osv.osv.

En anden helt monstrøs ting mht. Faderkirken er at ingen har nogensomhelst teologisk uddannelse. Noget man forøvrigt som regel kan opleve ved div.sekter da de mener at den offentlige teologiske uddannelse er "falsk" og den uddannelse de så end måtte tage foregår på diverse "bibelskoler" hvor de naturligvis overhovedet ikke lærer noget men blot bliver mere eller mindre indoktrineret.

Som i andre sekter holder man sig i Faderhuset også kun til "sine egne" hvorfor også Ruth og Kurt's søn Simon "Peter" Evensen naturligvis også er at finde i Faderhusets "kristne hieraki" men naturligvis laaangt under Jesus (!), og Ruth Evensen.

Det lader sig høre at Ruth Evensen fungerer som "apostel, konsulent og supervisor" for menigheden og hun skulle tilsyneladende også have ide om at starte et af hendes projekter i Israel!

Ovennævnte er med garanti blot en brøkdel af hvad Ruth Evensen og Kristent Co. har på samvittigheden.

Men lad os være skeptiske og ikke give mennesker som hende mulighed for at få indflydelse. Den sindelagskontrol hun kører er ganske enkelt uhyggelig og den synd hun konstant taler og "prædiker" om ja den burde hun nok få uddrevet af sin egen sjæl.

Nyheder: