You are here

EU-dom rammer arbejdsmarkedet

Enhedslisten skrev igår:

Endnu en dom angriber det enkelte EU-lands mulighed for at fastsætte løn og arbejdsvilkår på arbejdsmarkedet. EF-domstolen kendte i dag Luxembourgs lovgivning i strid med EUs regler, når det gælder beskyttelse af arbejdere.

Dommen kommer samtidig med, at der er EU-topmøde, hvor lederne af de forskellige EU-lande skal diskutere konsekvenserne af Irlands rungende nej til Lissabon-traktaten. Et nej hvis årsag blandt andet skal findes i modstanden mod brugen af underbetalt arbejdskraft fra Østeuropa. 

Enhedslistens EU-ordfører Per Clausen raser over Luxembourgs smæk over snuden:
- Dagens dom er, sammen de øvrige domme der er faldet det seneste halve år, med til at underminere tilkæmpede rettigheder i Europa og de landes enkelte overenskomstsystemer, siger han. Han fortsætter:
- Man kan ikke påstå EF-domstolen gør statslederne en tjeneste ved, netop i dag i forbindelse med EU-topmødet at afsige denne asociale dom. Det gør det blot endnu mere nødvendigt at indføre en bindende protokol mod social dumping i EU-traktaten. Et krav som er rejst både af de irske nej-sigere og af Enhedslisten i Folketinget.

EU-dom rammer arbejdsmarkedet (Enhedslisten.dk) (19. juni 2008)