You are here

Farvel Flix?

Redaktøren for Flix.dk lige offentliggjort, at han er blevet indbudt til at tale ved en konference afholdt af OhMyNews, alle borgerjournalistiske netavisers moder, i Seoul i Sydkorea. Dermed synes succesen sikker for Flix, og der kan næppe opstå problemer nu for "et skrøbeligt Flix", som jeg blev bekyldt for at skabe, da jeg kritiserede samme redaktør - i lidt vel skarpe vendinger. Derfor bringes her et indlæg, der også er offentliggjort i debatforummet på Flix - i hvert fald så længe Flixredaktionen tillader det ... 

 

Nu, hvor Flix rider på en bølge af succes, der når sit foreløbige højdepunkt ifm. Eriks deltagelse i 2nd OhmyNews international Citizen Reporters Forum i Seoul, virker det som et passende tidspunkt for mig at gøre status over mit forhold til Flix, nu og i fremtiden. Men først tillykke til Erik og Flix.

Kort sagt
Jeg kan allerede nu afsløre, at jeg ikke forsvinder helt– ikke af egen drift i hvert fald, og at jeg altid er klar til at lade Flix være blandt dem, der får evt. fremtidige artikler tilbudt. Det kan man jo så ærgre eller glæde sig over! Jeg deltager efter evne og behov i debatterne under artiklerne, men at tilbyde Flix artikler forudsætter ligesom, at Flix erklærer sig klar til at modtage dem. Med andre ord: Det er op til Flix-redaktionen, om det bliver et endegyldigt farvel.

Situationen i følge Piculell - og hvad han ved ...
At problemstillingen ikke er ny for redaktionen kan ses af den mail, jeg sendte til Erik Kjær Larsen 15. juni 2006 11:56, og som jeg aftrykker til slut i dette indlæg. Bemærk i den forbindelse venligst, at jeg citerer mine egne mails. Det mener jeg at have lov til, især når de er relevante.

Som det måske er bekendt, har Flix-redaktionen udelukket mig i praksis på ubestemt tid, og ikke, som den formelle beslutning lød, i 2 måneder. Den øvrige udelukkelse er sket netop ved bureaukratiske manøvrer af den slags, som jeg kritiserede og ironiserede over i det debatindlæg, der fik mig udelukket. Det kan man kalde skæbnens ironi!

Dette er også mit sidste indlæg i Flix's debatforum, så længe ALdeL fortsætter som (nyudnævnt) "moderator". I betragtning af, at netop ALdeL har været i clinch med mindst 10 andre af de mest aktive skribenter netop her i forum, er 'moderation' ikke lige det ord, jeg tænker først på ifm. hende ...

Skulle ALdeL ende i redaktionen, må jeg - ud over at tænke "Verden vil bedrages" - konstatere, at jeg ikke tør betro hende mine ting. Fra hende har jeg (og sikkert også andre) set så meget til hendes særlige kombination af falsk overdreven smiger og knive i ryggen, som hun anvender i sin iver efter at komme frem, at jeg ikke vil kunne få noget tåleligt og slet ikke tillidsfuldt forhold til hende.

One out of three ain't all bad
Den praktiske situation er (vist nok), at evt. artikler vil kunne behandles af én af tre redaktører efter den redaktionelle omstrukturering, som stadig lader vente på sig. I hvert fald er det sikkert, at Erik ikke vil røre mine artikler, og at jeg ikke vil lade AldeL røre dem, og så er der formentlig kun Trillian tilbage. Sandsynligvis vil omstruktureringen i praksis også lade vente på sig efter sommerferien, men vi får se.

Den nævnte løsning eller lignende kan jeg sådan set godt leve med,
men jeg har mine stærke tvivl med hensyn til, om der nogensinde bliver bukser af det skind. Belært af nye og gamle erfaringer er min position derfor, at selv hvis det skulle lykkes - hvilket ville glæde mig oprigtigt, bliver der aldrig tale om at satse ensidigt på Flix igen.

Undskyldninger uden mistanke -?
Da jeg således tager endnu et skridt eller to væk fra Flix, føler jeg mig nogenlunde sikker på, at jeg ikke kan mistænkes for, at evt. undskyldninger fremkommer for at bringe tilbage i kridthuset. Jeg vil derfor godt nu offentliggøre de undskyldninger, jeg har sendt til Michael Hammers og Erik Kjær Larsen privat. Dermed bliver der også tale om offentlige undskyldninger.

Samtidig synes jeg faktisk, at dem, der havde mest behov for en undskyldning, er Rune og Rix, i hvert fald hvis man tager mit ellers ret satiriske indlæg over for redaktionen i ramme alvor. For i så fald blev de udnævnt til Eriks ”bodyguards” - en jo ikke helt smigrende betegnelse. Nu var det altså også satirisk ment, men i den sammenhæng var det ikke heldigt. Rune og Rix bedes derfor modtage min undskyldning her.

Her er undskyldningen til Hammers:

-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Claus Piculell
Sendt: 3. april 2006 23:17
Til: Michael Hammers
Emne: Undskyldning ma 03-04-06 23:17

Kære Michael

Jeg vil bede dig holde dette mellem os. I hvert fald for en tid, og du vil kende enden. Jeg vil sige ubetinget undskyld for det, jeg har gjort. Du skulle være eksempel på redaktionens forskelsbehandling. Men pludselig tog fanden ved mig, og du blev 'fjenden'. 'Mount Etna' eksploderede, og det var ikke kønt. Undskyld.

Jeg kunne ikke sige undskyld før. Jeg kunne blive mistænkt for at 'sjakre' med undskyldninger. For at komme ind i varmen igen. Jeg har i
forvejen en dårlig figur, og at lægge dertil ...

vh Claus

Og her er undskyldningen til Erik:

-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Claus Piculell
Sendt: 30. april 2006 10:57
Til: Erik Kjær Larsen
Emne: SV: Interview i Harddisken lø 29-04-06 16:25

Tak for alle fire mails - og nej, dét er ikke ironi. Dels har jeg selv et heftigt temperament, så jeg forstår og tilgiver gerne smuttere - også uden, at selve ordet 'undskyld' strengt taget er blevet brugt. Dels er jeg glad for din sidste lange mail, hvor du giver din opfattelse, og jeg ville faktisk ønske, at vi havde haft denne udveksling for flere måneder siden. [...]

I det hele taget er vi gået grove galt af hinanden det sidste halve års tid, og jeg er oprigtigt ked af min andel af skylden for det. Jeg har været dybt frustreret over, at det gik stadig mere skævt, og forsøgt at 'provokere' dig til at få renset luften. Ifm. det har jeg begået adskillige fejl, og jeg beklager, at det endte i et offentligt opgør. [...]

Så det startede som en 'manøvre', hvor jeg lod Hammers rulle sig helt ud, i forventning om et indgreb fra dig. Da det ikke kom, gik jeg ind vedr. angrebene på Bjarke. Da du slettede noget, men ikke det hele, gik jeg til åben kritik. Og så var det, at alt det vrede og bitterhed, jeg troede at have bearbejdet og ført gennem 'systemet', kom op i mig og på en måde - som jeg i øvrigt skrev til Kirsten for længe siden - jeg selv blev forskrækket over, og kritikken blev til et alt for hårdt angreb, og det vil jeg hellere end gerne undskylde.

Endelig den omtalte mail, som gør min side af situationen klar for redaktionen:

> -----Oprindelig meddelelse-----

  Fra: Claus Piculell
  Sendt: 15. juni 2006 11:56
Til: Erik Kjær Larsen
Emne: Anni Løndal de Lichtenberg

>

>

> Hej Erik
> Jeg ser, at ALdeL er blevet 'moderator' i forum.
> Fremover deltager jeg ikke i debatter der.
> Jeg antager, at hun kan ende i redaktionen.
> Du vil ikke røre ved mine artikler.
> Og jeg vil ikke have hende til det.
> Men jeg kan godt leve med en gang om ugen m. Kirsten.
> Især da hun synes, at jeg skriver "guddommeligt" ...
> Uden at jeg holder vejret i spændt afventen.
> vh Claus


 
7. juli 2006, CP

Kommentarer

Lad mig bare tilføje at formentlig ingen ved deres fornufts fulde brug sætter pris på den evigt menstruerende Adelige Anni. Damen er nok tidens mest uhæderlige, hysteriske og forvanskende danske web-debattør.

Jeg tror nok du er venstrefløjser. Problemet med Flix er ikke i sig selv at den er venstresnoet. Problemet er at den udgiver sig for at være borgernes webavis.

Jeg kender masser af almindelige borgere på gulvniveau, der aldeles ikke deler det politisk korrekte sæt af holdninger, der hersker på Flix.

Hysteriske Anni skrev for nogle måneder siden en artikel hvor hun kædede hele højrefløjen sammen i en stor konspiration. Jeg fik ansvaret for Polemiken (hvilket jeg ikke har haft længe) og vi blev alle associeret med nazismen. Den slags er under niveau, uanset hvilken fløj man tilhører. Men folkene bag Flix synes åbenbart om hende.

Lad mig konkludere følgende, idet jeg ønsker dig god vind med din web-skilsmisse:

Flix er rød småborgerlighed af den mest pinlige slags. Flix hader diversitet. Den bliver aldrig andet end en reaktionær rødfascistisk prut, så længe den udvikler sig i den retning. Lad os få nogle røde, blå og gule netaviser, men med langt højere journalistisk integritet end det kiksede Flix.

Hej Kim

Som du selv skriver, er jeg "venstrefløjser". Selv kalder jeg det at have en uafhængig og udogmatisk centrum-venstre profil ...

I min ungdom var jeg medlem af et parti på venstrefløjen, og det lærte jeg utrolig meget af. Men den vigtigste lærdom var og er, at jeg aldrig skal være medlem af et parti igen!

Så du aner nok allerede, at jeg er uenig i en meget stor del af det, du skriver - men jeg læste din kommentar med stor fornøjelse, for den kunstneriske udførelse mangler ikke noget! ;)

Jeg synes ikke, at Flix er "selvdød", og jeg håber heller ikke, at det bliver det. Det er heller ikke helt så venstresnoet, som du skriver: Faktisk vil jeg anslå, at der er ca. 1/3 til venstre, i centrum og til højre blandt skribenterne. 1/3 til hver af disse, altså, må jeg tilføje og håbe, at På Spydets redaktør ikke har læst sætningen før endnu ...

Men du har ret i, at der er et problem ved at forsøge at være netavis uden en mere klar politisk tilknytning. Omvendt er det nok svært at starte noget op, der ikke favner bredt. Du har også ret i, at der på Flix er en inderkreds, som gør det meget svært at stikke for meget ud. At vi to er havnet i fælles båd i dén forstand (og kun den!) viser, at det gælder mindst lige så meget personligt som politisk.

På dette tidspunkt vil læseren tænke, at jeg nok har skumle grunde til at forbigå din beskrivelse af Anni ... Det har jeg også: Jeg har bevidst ladet læseren vente! Jeg har nemlig sjældent moret mig så meget i nyere tid, men helt rigtig er beskrivelsen nu ikke - uden at jeg er ekspert i alle de forhold, du nævner ...

Anni er på mange måder et godt og engageret menneske, men alt for ofte skygger hendes ambitioner for de gode sider, og jeg har set så meget til dem og de afledte metoder, at jeg ikke ville betro hende med så meget som stavekontrol af en løbeseddel for ordblinde!

Men du skylder hende og alle os andre at komme med en nærmere henvisning til den artikel, hvor du mener, at hun forbryder sig mod sandheden og bl.a. dig.

Tak for dit held og lykke.

vh CP

Link til Flix-artikel

Hun tager alt i en pærevælling. Mere eller mindre radikale højreting med almindelig (værdi)konservatisme, anti-islamisme, nationalt sindede (Dansk Samling, et hæderkronet anti-nazistisk foretagende)

Hun får nævnt nationalsocialisten og dermed givet alle nazistemplet, for noget klæber jo ved.

Det svarer til at jeg skulle mistænkeliggøre alle til venstre for de konservative ved at tage en fællesnævner (i Annis eksempel DF) og fedte hen over alt fra socialdemokratiet til DKP og Mao, der som bekendt dræbte flere i sagens tjeneste end nazisterne.

Det er underlødigt. Måske sjovt i en ophidset ordveksling på et debatforum nede i tråd nummer 47, men ikke som selvstændig artikel.

Jeg har mødt tilsyneladende engagerede, men principløse og umoralske Anni flere gange på web, og gider ikke have den gås til at rette i den kritik jeg måtte levere af hendes for et anstændigt organ uantagelige skriverier.

Sværtemetoden her (nævn nazisme i sammenhæng med dine politiske modstandere, så klæber der altid noget) bruges desværre af flere på venstrefløjen. Mest prominent er nok Nyrup og Jelved, men pt er det nu mest fakkel-satanisten Rune Engel der er pennefører på denne vis i organet for den højeste sandhed. (Politiken må da snart gå nedemom og hjem, er den ikke snart for selvretfærdig for selv dig?)

I blogverdenen er der stor forskel, både på stil og moral. En af de stilmæssigt mere lødige er avislæsende Onkel Henning, hvis moral heller ikke er helt itu. Men fx. Ole Sæbekasse har en tendens til at slette kommentarer. Modspils-Agger, der netop (endelig) har oprettet en blog med kommentar mulighed, er på kanten.

"umoralske" skulle have været "amoralske", for vist kender gimpen da til moral, hun har bare ikke tænkt sig selv at leve op til noget.

... især når hun får inkluderet Demos og Fighters & Lovers pga. politianmeldelsen for deres støtte til FARC og PFLP under overskriften "Cyberspace Højreekstremisme i Danmark" ... ;)

Gode gamle Demos, hvor bl.a. Troels Trier og resten af Røde Mor trådte deres barnesko! Og Fighters & Lovers, som tidligere var ejet af VS.

Og det populær-'arkæologisk/historiske' SKALK er også med, tsk tsk ...

Og jo, skønt ikke så velbevandret udi de nærmere organisatoriske nuancer på den ideologisk bevidste højrefløj, så kan jeg godt se, at der er forskel på fx. nazisterne, Nomos anbefalet af Ulrik Høy & Bent Jensen, og Dansk Samling - for at nævne tre på noget af hver sin position.

Tak for henvisningen - den beretning var undsluppet mig. Teknisk set er det noget, hun kalder "Opfølgende Kommentar" (til hovedartiklen "En øjenåbner om Dansk Folkeparti (DF)"). En "OK" er en slags mellemting mellem en egentlig artikel i en serie og så en kommentar. Længden på denne er absolut til en rigtig artikel. Idéen er såmænd ikke så dårlig, hvis blot ikke hun til tider begår op mod 50 af dem - pr. artikel ... ;)

Omvendt må jeg sige, selve Annis projekt med at advare - især mere pragmatiske borgerlige - mod Dansk Folkeparti og ikke mindst det underliggende projekt, som Den Danske Forening og Tidehverv har været drivende i at skabe, og at afsløre visse enkeltpersoner som Tordenskjolds soldater, er nødvendigt og til tider rent faktisk bringer ny vigtig viden frem. Men det havde du vel også regnet med? :)

vh
CP

Her dumper du så, for du forholder dig udglattende til hendes svinske debatmetode. Du finder det åbenbart nogenlunde i orden at fx. jeg bliver hængt ud som nazist. Flot, Flemming. Måske endnu et eksempel på at nogle venstrefløjsere er så overbevist om at have ret, at de demokratiske former er dem inderligt ligegyldige? VIL du egentlig være bekendt at kalde dig selv demokrat?

Og hvad er det lige du finder er galt ved Anni, hvis ikke hendes gøren Gud og hver opponent til nazister?

Og hvis vi skal afvige fra hovedsporet og diskutere politik, hvad er det så gammelkommunisterne i Enhedslisten inklusive det autonome tæskehold, der banker alle demoer de ikke kan lide, gør bedre end DF? Hvordan ER det nu lige, de er mere anstændige?

HAR du overvejet om ikke Enhedslisten er længere til venstre end DF er til højre? Sådan faktisk en hel del?

Men som sagt mener jeg denne debat er en anden, og min skuffelse går egentlig på at du ikke kan skelne debatanstændighed fra politisk ståsted. De 2 ting BURDE være uafhængige og en højre- og en venstrefløjser BURDE kunne være enige om at behandle hinanden ordentligt. Derfor, tag en indånding, og find ud af om du vil være en hæderlig politisk opponent, eller blot en platugle.

- og jeg hedder altså Claus.

Du må have fået mit svar om det brede net galt i halsen, for jeg nævner jo netop Demos, Fighters&Lovers og Skalk som eksempler på, at Anni har slået en ufattelig masse forskellige i hartkorn med hinanden. Derefter nævner jeg tre foretagende til højre, som jeg kender, og som bestemt ikke deler meninger og metoder. Det synes jeg da er ret klar opbakning til dit synspunkt om dårlig debatform. Jeg behøver vel ikke at skære det helt ud i pap -?

Er du sikker på, at du ikke blev provokeret af ordene "gode gamle Demos"? Det er en halvgammel mand, der husker sin ungdom længere ude på 'fløjen'. Jeg nævnte ikke Polemiken, for jeg har aldrig læst den (før en smule nu), men jeg synes nok, at ovenstående viser, at jeg ikke synes, at det er o.k. at slå alt muligt i hartkorn og tilmed knytte det til nazisterne.

Og jeg skelner jo netop mellem debatform og politisk formål - selv om det ikke altid i praksis er helt så let, jf. de mange påstande om at blive skudt noget skoene - som du ser ud til at skyde mig i skoene, at jeg oven i købet skulle støtte de autonome og deres metoder ...?

Min bemærkning om, at jeg støtter Annis projekt med at bekæmpe DF og hovedkræfterne bag, gælder generelt om hendes artikler om det emne og enkelte opfølgere - i det omfang jeg orker at læse dem - og skal forstås politisk.

Altså at jeg støtter at gå i clinch med DF og deres politiske holdninger / værdier - også dem, de ret ofte lader en smilende og charmerende Pia K. glide af på. Jeg har nemlig også læst deres principprogram.

Så tag en dyb indånding, Kim, prøv igen. ;)

vh
Claus Piculell

PS: Jeg har allerede i starten skrevet, hvad jeg ikke bryder mig om ved Anni: Hendes falske smiger og knive i ryggen, når man er i vejen, og at hendes personlige ambitioner ofte skygger for hendes ellers store engagement. Så vidt jeg kan se, er det ikke lige en blåstempling af hendes debatform heller. Men jeg er dog ikke blevet kaldt nazist af hende - endnu da ... ;)

Ja, det gik lidt hurtigt, Claus - men siden her er da også en underlig fisk. Hvad med at opdatere "Om"-siden? Hvem står bag? Flemmings navn popper op, du var jo underskriveren her, men det er altså temmelig uklart hvem der står bag foretagenet, hvorfor sådanne forvekslinger sker.

Det ligner nemlig til forveksling en weblog med 1-2-3? faste skribenter. Skriv det dog i en kolofon et sted.

---

Men lad os komme til sagen, dit retoriske tilbagetog overfor adelige Anni:

Din latterliggørelse af hende er af den joviale slags, hun har blot kvajet sig lidt, og kommentaren var bare en "OK", Herre Gud, ikke noget at tage sådan på vej over, er din attitude. Og det er jo let, når man ikke selv står for skud.

Når du så slutter med at rose hende for sådan cirka noget i samme boldgade, nemlig hendes projekt med
"at advare - især mere pragmatiske borgerlige - mod Dansk Folkeparti og ikke mindst det underliggende projekt, som Den Danske Forening og Tidehverv har været drivende i at skabe, og at afsløre visse enkeltpersoner ",
ja så lugter det altså af at du finder den associative sværtemetode helt rimelig. For er det ikke netop hendes projekt i praksis? At (op)finde snavs om opponenter og bringe til torvs på en underlødig og propagandistisk måde? Det har i hvert fald intet med fair debat at gøre.

Måske skulle du prøve at forholde dig til essensen i min klage og samtidig spørge dig selv, om du egentlig går ret meget op i tonen og principperne, når bare det er dine rigide fjendebilleder der slagtes.

----

Jeg har i øvrigt aldrig fattet at social indignation skulle hænge sammen med værdipolitisk radigalt blæver. Rigtige venstrefløjsere kunne efter mit skøn ikke drømme om at stemme andet end DF - indtil den formelle venstrefløj får styr på sit forhold til indvandring, globalisering. Og hvorfor skal en venstrefløjser være pacifist og antivestlig? Det er da komplet uden mening.

Kim, nu må du altså godt læse det, jeg skriver. Ellers bliver jeg nok noget elektrisk - noget jeg ellers normalt forbeholder magthavere - nej, der mangler intet 'n', idet jeg hentyder til alle magthavere. Faktisk ristes venstrefløjens koryfæer og ledelser lige så ofte hos mig som de borgerlige, hvilket du også ville vide, hvis du havde læst mine artikler på Flix, f.eks.

Du svarer faktisk på mit forrige indlæg en gang til og ikke mit sidste, hvor jeg forsøgte at rette evt. misforståelser. I hvert fald er dit citat derfra, og det har du misforstået en gang allerede. Jeg går ind for politisk kamp mod højrefløjen, især Dansk Folkeparti. Hvad dælen forventer du dog ellers af en "venstrefløjser"?

Til politisk kamp hører ud over at fremlægge egne synspunkter også at påvise, hvilke konsekvenser modpartens synspunkter har eller kan have. Og da verden er kompliceret, er det også kompliceret, og reelle misforståelser kan opstå, og det er i orden. Faktisk er det én af grundene til at debattere. At komme hinanden nærmere eller vinde 'publikum' er et par andre.

Men jeg har allerede forklaret og dokumenteret, at jeg aldeles ikke billiger debatmetoder, hvor man bevidst skyder modstanderen noget i skoene. Det gælder Anni - og det gælder også dig.

Så lad venligst være med at bruge det citat, du allerede har fået galt i halsen, når jeg har præciseret, hvad det betyder, i mit næste indlæg, hvor jeg netop skriver, at det ikke er i orden at slå alt i hartkorn og tilmed knytte det til nazisterne. På hvilken måde skulle det "lugte[...] af at [jeg] finder den associative sværtemetode helt rimelig" -?

Og det her er bare for meget:

Men lad os komme til sagen, dit retoriske tilbagetog overfor adelige Anni:
Din latterliggørelse af hende er af den joviale slags, hun har blot kvajet sig lidt, og kommentaren var bare en "OK", Herre Gud, ikke noget at tage sådan på vej over, er din attitude. Og det er jo let, når man ikke selv står for skud.

Der er intet tilbagetog ift. Anni. Jeg skriver nøjagtig det samme, som jeg skrev allerførst. Og faktisk spiller hun en meget lille rolle i mit "Farvel Flix?" - hvor spørgsmålstegnet vist nok nu er overflødigt. Det er i orden, at du tager det spm. op, og for mig viser det, at Annis metoder, som netop er dem, jeg kritiserer (frem for hendes holdninger), er faldet andre for brystet. Så når jeg i debatten på Flix skrev, at før eller siden træder 'Lincoln-effekten' ind, så har jeg ikke alene formentlig ret, men er også ret barsk ift. hendes metoder.

Som venstrefløjser ville jeg godt præcisere, hvordan jeg ser på den ideologiske kamp med højrefløjen og DF. At du pludselig får min holdning knyttet sammen med "bare en 'OK'" - med de associationer det giver - er for ringe.

OK betyder "Opfølgende Kommentar" og gør aldeles ikke debatmetoden 'o.k.'. Men jeg nævner det, så Flix-læsere ved, hvad vi snakker om, og for at give et lidt andet perspektiv på tingene: At Anni ofte har så 'travlt' med at promovere holdninger og, nå ja, sig selv, at tingene ikke ligefrem bliver særlig gennemtænkte, gennemarbejdede eller blot gennemdokumenterede. Det synes du måske ikke er en hård kritik, men det er nok, fordi du ikke kender mig og ved, hvad jeg lægger vægt på. At jeg så nævner, at hun laver så mange OK'er, at de fleste ikke orker at læse dem, var tænkt som en lille trøst - til dig!

Den med, at "det er jo let, når man ikke selv står for skud", er jeg helt med på - og du kan skam godt have ret i, at jeg må tage en lille træffer der. Men mit yndlingscitat fra Shakespeare er: "Every man can master a grief but he that hath it!" > "Enhver kan klare ethvert problem, blot det ikke er hans eget!" Så når du ikke helt forstår mit problem med Anni, kan jeg måske sige i lige måde?

Du har ret i, at social indignation og "radikal" humanisme (i mangel af et bedre udtryk) ikke behøver at hænge sammen, men det behøver social indignation og nationalisme heller ikke.

Selv kan jeg kan sagtens forene solidaritet inden for og med underklassen (i det mindste et bedre ord end "de svage") i vort samfund med solidaritet inden for og med den globale underklasse, men jeg kunne ikke drømme om at hoppe på forslag om, at vi her og nu kan lave en global omfordeling, så der er nok til alle, og da slet ikke, at vor nationale underklasse skal betale. På det punkt har DF fat i noget, og selv om de misbruger det til at sætte modsætning mellem f.eks. ulandshjælp+indvandrere og den nationale underklasse, så udelukker det ikke samarbejde for at sikre samme nationale underklasse, når det er muligt.

Så mere låst og "rigid" er jeg altså heller ikke i mine fjendebilleder. Men hvad med dine? Fordi man gerne vil være 'globalt solidarisk' og opnå en mere fredelig verden på kort og langt sigt - hvilket i øvrigt hænger sammen - er man vel ikke pr. definition "pacifist og antivestlig" eller ...?

vh Claus

PS: Det med stedet her, og hvem der er hvem, kan du måske have noget ret i. Men jeg overlader roligt det til Flemming, som vist nok arbejder på noget. Ellers er det sådan, at DKO er et ret nyt sted, hvor Flemming er ejer og webmaster - der har veto over for 'fremmede' indlæg og ting (mere eller mindre) på kant med loven. Men derudover er vi, og netop her adskiller stedet sig fra Flix, hver især uafhængige og ansvarlige for samt ejere af vore respektive blogger og brokker. ;)

PPS: I øvrigt - uden at ville fratage dig det sidste ord - skal vi da vist til at passe på, at vore indlæg ikke bliver meget lange - hvis du forstår ... Til gengæld er vi på vej ind på rigtig politik, og det kunne være interessant at fortsætte, men måske skulle en af os ved lejlighed begå en artikel om forholdet mellem sociale og globale spørgsmål -?

Tak for et udmærket svar Claus, det bliver ikke meget tydeligere og jeg har ikke ret meget at brokke mig over. Den politiske debat kan være nok så spændende, og venstrefløjens elitære arrogance og manglende interesse for de svagt stillede danskere/lokale er mit grundpostulat, omend jeg pt ikke har de største ressourcer til at underbygge det.