Bent Hindrup Andersen Fhv. Mep For JuniBevægelsen og Søren Søndergaard, og Mep For Folkebevægelsen Mod EU skriver idag i et læserbrev i Politiken:
EU-forbeholdene blev indført, for at den danske befolkning skulle bringes til at omgøre sit nej til Maastrichttraktaten ved folkeafstemningen i 1992. For japartierne var det helt afgørende, at integrationsprocessen i EU ikke blev bremset. Forbeholdene var med andre ord fra sin fødsel helt og aldeles taktisk bestemt.
Vi kan på ingen måde vedstå os faderskabet til denne taktiske manøvre. Derfor anbefalede vi da også et fortsat nej i den efterfølgende folkeafstemning i 1993 om Maastrichttraktaten pyntet med de fire forbehold. Lige siden har japartierne arbejdet for at få fjernet forbeholdene. Det førte i 2000 til endnu en folkeafstemning om euroen, som de også tabte.
Men den SLAGS småting holder ikke japartierne tilbage. Nu vil de så forsøge at ophæve forbeholdene, formentlig ved en hastefolkeafstemning til september inden Folketingets åbning. Det mest sandsynlige er, at afstemningen bliver et samlet ja eller nej til at ophæve forbeholdene – og skulle der blive en rest tilbage på asylområdet for at passivisere DF, så ændrer det ikke ved det overordnede mål.
Japartierne vil bl.a. begrunde deres ønske med, at forbeholdene vil vokse i betydning på grund af Lissabontraktaten og er helt uforenelige med denne. Derfor er afstemningen om forbeholdene i realiteten et ja eller et nej til Lissabontraktaten. Et nej til at ophæve forbeholdene bør få som konsekvens, at regeringen meddeler Brussel, at Danmark alligevel ikke kan ratificere Lissabontraktaten.
Dette er vores anklage mod japartierne: I vil lade befolkningen stemme om forbeholdene, men ikke om den Lissabontraktat, som betyder et stort skridt i retning af EU-staten. Den går ikke! I skal ikke have lov til at frarøve befolkningen indflydelse på sin egen fremtid.
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments