You are here

Hans Engell tør hvor andre....

Undersøgelsesdommer Lis Sejr i Dan Lynge kommissionen giver special behandling til tidligere og nuværende justitsminister.

Jeg har tidligere lavet et indlæg om Dan Lynge sagen og specielt Hans Engell rolle i den sag. Han er som bekendt tidligere justitsminister. Men nu faldt jeg over et tema på information.dk om lige netop Dan Lynge sagen og de har de 2 artikler, som Hans Engell skrottede.

Artiklerne kan du se her i pdf format: 

Ny mystik om Engells rolle | Tema side om Dan Lynge sagen

De beskriver blandt andet Lis Sejr undlod at stille spørgsmål om et centralt notat, som Hans Engell fremsendte til Folketingets retsudvalg i 1991. Årsagen til at nogle vidner ikke blev udspurgt om dette notat var ifølge landsdommer Lis Sejr, at

"Jeg får så mange papirer, at jeg ikke har haft tid til at læse dem".

Det er jo en ganske betryggende melding at få. Især for de tjenestemænd, der er involveret.

Hans Engell får også det specielle privilegie, at han ikke personligt skal møde frem og svare på spørgsmål. Han kan nøjes med at skrive et skriftligt og hemmeligt svar på iøvrigt hemmelige spørgsmål. Ifølge artiklen "Mærkelige opførsel fra dommer i Lynge-sagen", så er dette kun forbeholdt ganske få, at de ikke skal ulejlige sig med besværet med mundtligt at svare på spørgsmål. En anden person, som heller skal forvente at møde frem er nuværende justitsminister Lene Espersen.

Men det skal du slet ikke bekymre dig om....

Læs de afviste og hemmelige artikler på links først på siden, som Hans Engell og Ekstra Bladets chefredaktion ikke mente var gode nok.

Ekstra Bladet tier, hvor de andre tør ?

Tidligere indlæg: Ekstra-Bladet: artikler skrottet efter Engell-gennemsyn i Dan Lynge sagen