You are here

Hjemmelavet fedtfattig pizza med smag

Submitted by Nutcracker on 19 April, 2006 - 20:19

I en tid med sundhedsplejersker før den moderne forskning om nødvendigheden af fedt i spædbørnekost blev jeg erklæret overvægtig, da jeg var et halvt år gammel ...! Det har været en selvbekræftende profeti stort set lige siden.

Så på et tidspunkt rodede jeg med at lave en pizza med en fedtprocent på 1 uden at ødelægge smagen, og jeg videregiver her de vigtigste 5 tips og et par opskrifter - med en kærlig tanke til Henning Fuhr på Flix, som jeg hermed går lidt i bedene.

 

De fem vigtigste tips er:

  1. Brug revet Cheasy 6% mild ost - ingen kan smage forskel.

  2. Brug kød med max. 6% fedt - også ved hakket kød.

  3. Brug rigeligt grønt og gør det let for dig selv ved at købe dåser og blandinger, men husk så endelig også at afvæde alt grønt. Se nærmere nedenfor.

  4. Brug endelig specielt pizzamel. Det koster en anelse mere, men kan bare noget, og lav gerne bunden noget tykkere, så det mætter bedre.

  5. Brug helst varmluftsovn og sæt godt med tryk på.



Mere om pkt. 3:

Man kan undgå at skulle skære alt for meget ved at bruge dåser med forhakkede og krydrede tomater samt dertil Brugsens grøntblandinger, f.eks. amerikansk eller Svendborg.

Prikken over i'et i pizzaer med skært kød (altså ikke-hakket), f.eks. en lækker lufttørret skinke, er artiskokhjerter revet i store stykker med løs hånd.

Med hakket oksekød skal man blot bruge 'den hellige tre-enighed', der skal simre forsigtigt i 2 spsk. olivenolie fra start. Tre-enigheden består af halve fed hvidløg, hakket løg og revne gulerødder. Svits kødet med efter 10 minutter og tilsæt derefter hakket tomat, og lad så endelig Italiens basiskrydderier simre med en halv time: timian, basilikum, salvie, oregano og evt. rosmarin - 1/2 tsk hver ved 500 g.kød, men hold igen med rosmarin, som ellers stjæler billedet. Denne sauce er også god til pasta, hvor den ofte er bedst på andendagen.

 God appetit!
 

Nyheder: