You are here

Hjørnet: Bi-mysteriet på det nordamerikanske kontinent

DR P1 Orientering d. 26. marts 2007:

Et mysterium er indtil videre den bedste betegnelse, man kan hæfte på det, der sker med honningbierne i USA og Canada. De forsvinder op i den blå luft, og ingen kan rigtig forklare hvorfor. 

Indtil videre har biavlere fra nogle og tyve amerikanske stater og en del af de canadiske provinser rapporteret at have mistet mellem 30 og 70 procent af deres bier.

Det er selvsagt ikke godt for mange slags frugt, grøntsager og nødder, der er afhængige af at blive bestøvet af bier. Ligesom det heller er godt, at ingen rigtig kan forklare, hvorfor bierne forsvinder.

Medvirkende: Per Kryger, seniorforsker, ph.d. og ansvarlig for offentlig bisygdomsbekæmpelse ved Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr, Forskningscenter Flakkebjerg, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet; Jan de Lony, biavler; Thomas Winding.

Af Poul Birch Eriksen

Hør mere på DR Online:
Hjørnet: Bi-mysteriet

Jeg skyder på GMO som årsag. USA har jo i årevis tilladt GMO i deres afgrøder. Så en eller anden krydsning med andre planter har højst sandsynligt fundet sted. 

GMO - nej tak ! 

Kommentarer

Hvorfor "uddør" bierne i Nord Amerika ? hmmmm....nu er der jo lavet undersøgelser med rotter - hamstere som er blivet fodret med GMO foder, og de bliver sterile efter tredje generation ? kunne der være en sammemhæng der ? jeg kan kun se dette som en katastofe.