DR P1 Orientering d. 7. februar 2007:
Virker den eller virker den ikke, den lave starthjælp, som flygtninge og indvandrere får når de kommer til Danmark? Får den flere i arbejde end tidligere eller gør den bare flygtningene fattigere?
Debatten har raset siden starthjælpen blev indført i 2002 og nu er den aktuel igen, fordi regeringen med et nyt lovforslag vil ophæve den nuværende tidsgrænse på syv år for, hvor længe man kan få starthjælp. Det kan, for nogen, betyde at de kommer til at leve permanent på den lave ydelse.
Når regeringen siger, at starthjælpen virker, henviser den til tal fra Arbejdsdirektoratet under beskæftigelsesministeriet. Men de beregninger duer ikke, lød det i december fra De økonomiske Vismænd i deres seneste halvårsrapport.
I mandags fremlagde så Arbejdsdirektoratet et nyt notat, der tilbageviser kritikken fra De økonomiske Vismænd. De seneste tal viser, at af flygtningene på den lave ydelse er 4 ud af 10 blevet selvforsørgende mens dét samme kun gælder for 3 ud af 10 af dem på den højere kontanthjælp.
Medvirkende: Thomas Mølsted Jørgensen kontorchef i Arbejdsdirektoratet, Michael Rosholm, økonomisk vismand og leder af Forskningscenteret for Integration, Uddannelse, Kvalifikationer og Marginalisering - CIM - ved Handelshøjskolen i Århus.
af Astrid Fischer
Hør mere på DR Online:
Hjørnet: Sender starthjælp flere i arbejde?
Nyheder:
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments