You are here

Installationshelvede - Windows kontra Kubuntu

Jeg skrev i lørdags om min harddisk nedbrud. At finde en ny harddisk her i Vejle var sin sag. Det viser sig, at de fleste forretninger faktisk kun har eksterne harddiske til salg. Og da jeg skulle have en intern måtte jeg vandre igennem hele gågaden, da jeg troede at Merlin havde en intern harddisk. Det havde de ikke. Så var det Føtex & Fona på Nørregade. De havde heller ikke nogen.

Nå til sidst fandt jeg en intern i SCI data på 160 GB til hele Kr. 419,-, som jeg fluks proppede i mit pc-kabinet for at begive mig igang med installationshelvedet :/ Jeg hader det bare, men der er jo ingen vej uden om. Derfor opdelte jeg harddisken i flere partitioner, hvor jeg installerede en bar windows 2000. Den indeholder jo kun det grundlæggende og jeg forstår bare ikke, at der lavet et program som selv kan hente de forskellige nødvendige filer til forskellig hardware som mit grafikkort. Jeg brugte win2k til at hente den sidste nye CD-image af Kubuntu 8.04. Men ikke nok med det. Jeg måtte faktisk bruge hele 3 CD'ere før jeg endelig kunne huske, hvordan jeg brændte en CD-image over på en CD :)

Så siden kl. 14 her i eftermiddags har jeg været igang med at installere og jeg må sige, at Kubuntu vinder over Windows i installation med en masse præ-installerede programmer på forhånd som f.eks. den gratis Open Office

Nå, jeg kan se på EDBpriser.dk, at prisen på 419,- kroner ligger et godt stykke over prisen hos andre virksomheder. Jeg kunne faktisk have sparet ikke mindre end 162,-, hvis jeg kunne have ventet til imorgen med at få en ny harddisk !

Nå, sket er sket :/

Kommentarer

Hvis du har brugt 3 blanke CDer på at brænde en Ubuntu CD, har du betalt kr. 5,97 i afgift til musikindustrien (kr. 9,48, hvis det var DVDer). Udviklerne af Ubuntu ser ikke en krone af disse penge, for musikindustrien har til forskel fra Open Source udviklerne professionelle lobbyister, som nok skal sørge for at pengene går til de "rigtige".

Af denne grund nægter jeg at brænde Linux på blanke CDer, selvom jeg ellers er flittig Linux-bruger. I stedet køber jeg færdigbrændte medier hos LinuxPusher. De er nemlig en erhvervsvirksomhed, og skal derfor ikke betale afgiften: Erhvervslivet har gode politiske forbindelser, og var hurtige til at få politikerne til at fritage dem for afgiften - uanset hvad medierne bruges til.

Jeg kender ikke til MS-Windows, så jeg kan ikke hjælpe med sammenligning af denne og Linux. Men jeg er godt tilfreds med at bruge diverse Linux-distributioner, og i særdeleshed Ubuntu.

I sidste uge installerede jeg Ubuntu på en af mine PCer. Det tog knap en halv dag, inkl. backup af omkring 200 GB data, nulstilling af alt på harddisken, selve installationen, restore af mine data, installation af de seneste sikkerhedsopdateringer, installation af 15-20 andre programmer der ikke er del af den normale installation, installation af 3-4 proprietære programmer, og test af at alle programmer og funktioner fungerede.

Specielt synes jeg, at Ubuntu er utroligt stabil. Jeg har - efter over et år - endnu ikke haft et nedbrud. Og jeg slukker stort set aldrig for mine maskiner, eller logger ud. Og inden nogen begynder at beskylde mig for at svine med strømmen, så husk lige på, at Linux er MEGET bedre til at spare på den. Jeg kender en, som har en bærbar med både Windows XP og Ubuntu. Når han kører Ubuntu, holder batteriet over dobbelt så længe som det gør under XP.

Hej Ole,

Tak for oplysningen, men jeg har jo købt min CD-rommer i Tyskland ;)

Jeg kunne dog næsten tænke mig til, at open source ikke bliver støttet via afgiften.