DR P1 Orientering d. 18. januar 2008:
Fødevarer fra sunde klonede dyr er lige så sikre at spise som mælk og kød fra de dyr vi kender i dag. Det slår EUs fødevaremyndighed fast.
I USA har det netop sagt "ja" til både produktion og salg.
Vittighederne står nærmest i kø: Svinet med den giraf-lange hals og landmanden der siger .."så er der svinekoteletter til alle!" Som Berlinske Tidende viste f.eks. i går.
Men det er alvor, for så vidt, at USAs fødevaremyndigheder netop har godkendt produktion og salg af fødevarer fra klonede grise og kvæg. Og for få dage siden kom EUs fødevaremyndighed med den foreløbige rapport om fødevaresikkerhed i forbindelse med produkter fra klonede dyr.
Den slår fast, at fødevarer fra sunde, klonede dyr er lige så sikre at spise som mælk og kød fra de dyr, vi kender i dag. EUs fødevaremyndighed understreger, at der kun tages stilling til fødevaresikkerheden. Ikke til etikken. Den kommer i næste omgang. Men diskussionen er skudt i gang - også i Europaparlamentet. Interview med Christian Rovsing, der er konservativ og med i den Kristelig demokratiske gruppe, og Dan Jørgensen, socialdemokrat og med i De europæiske socialdemokraters gruppe
Frem til den 25. februar er rapporten fra EUs fødevaremyndighed EFSA lagt ud til høring i medlemslandene - og næste rapport, hvor etikken også skal behandles kommer i maj.
Men det lyder som om medlemmer af Europaparlamentet bredt taget er enige om at afvise de klonede fødevarer. Hvis det skulle blive aktuelt.
Af Karen Hjulmand
Hør mere på:
Klonede dyr udgører ingen sundhedsrisiko (DR Online)
Ha Ha. Jeg må grine. "Sund klonede dyr". Det er da unaturligt !
Nyheder:
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments