You are here

Løkke kørte for 300.000 kroner

I sin tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt kørte Lars Løkke Rasmussen i taxi for 240.000 kr. Dertil kommer kørepenge på 60.000 kr. for transport i egen bil. I alt betalte Frederiksborg Amt 300.000 kr. for Lars Løkke Rasmussens køreture i de fire år, han var amtsborgmester.  Det er langt over, hvad både tidligere og senere amtsborgmestre har kørt for.

(...)

I over halvdelen af disse, nemlig 590 køreture, er bilagene udfyldt forkert eller mangelfuldt. F.eks. er der ikke anført formål med turene på adskillige af bilagene, mens der på andre mangler oplysninger om, hvor han er kørt fra og til.

(...)

Alle tre eksperter er enige i, at Lars Løkke Rasmussen skal betale pengene tilbage, hvis han ikke kan dokumentere, at de mange køreture har været i amtets interesse. I alt er der tale om et beløb på 148.066 kr., hvor det er umuligt at se, om pengene er blevet brugt i amtets interesse.

- Hvis han ikke kan dokumentere, at det er lovlige formål, så skal pengene betales tilbage, siger lektor Sten Bønsing.

Løkke kørte for 300.000 kroner (DR Online)

Det er en alvorlig karakterbrist, som her bliver afdækket af en måske kommende statsminister. Han kan ikke kende forskel på sin egen og den offentliges pengekasse. Iflg. Wikipedia.org har han været Folketingsmedlem for Frederiksborg Amtskreds fra 21. sept. 1994. Folketingsmedlemmer får til orientering et DSB 1. klasses frikort, når de bliver medlemmer af Folketinget.