You are here

Lov følge eller EU fly

Eksperterne er enige: EU-lovgivningen om fri bevægelighed står til en hver tid over 24-årsreglen og de danske regler for familiesammenføring. Det ikke et hul i loven. Det er loven. Medmindre vi melder os ud af EU.

Lov følge eller EU fly (Information.dk)

Venstres integrationsordfører Karen Ellemann efterlyser en redegørelse, som skal klarlægge danske og EU regler. Men den redegørelse kan spares. EU-ret går forud for danske love og regler. Faktisk kan en hvilken som helst dansker påberåbe sig rettigheder i ikke-gennemførte EU-direktiver og forordninger gældende alle forhold. Det er ikke nødvendigt, at det er vedtaget af Folketinget.

Det betyder også, at den EF-dom fra igår kan påberåbes af alle danskere bosat i enten Sverige, Tyskland eller et hvilket som helst andet EU-land. Denne dom skal ikke først udmøntes i en bekendtgørelse fra Integrationsministeren.

Det indskrænkede lovgivningsområde, som flytning af beslutninger fra Folketinget over til EU-systemet har betydet mindre reel indflydelse for Folketinget. Eneretten til at lovgive er afhændet. Folketinget er idag ikke andet end tilsvarende en kommunalbestyrelse for hele Danmark. Deres arbejdsopgave idag består mestendels i at læse EU lovstof, som fylder 80.000 sider og tolke disse regler ind i danske forhold.

Det er altså helt overflødigt at bestille en redegørelse. Den vil også kun slå de gældende regler fast. Regler, som Folketinget ikke umiddelbart kan ændre uden at få en sag på halsen ved EF-domstolen.