DR P1 Orientering d. 1. april 2008:
I fremtiden skal de kommunale jobcentre indlægge ventetider for borgerne og forhindre dem i at tale om andet, end det at de mangler arbejde, lyder nye anbefalinger.
Hvis man bliver arbejdsløs og får et brev fra det lokale jobcenter, hvori der står, at man skal møde til en samtale klokken 9.45 præcis - ja, så er det vigtigt at sagbehandleren reelt først har tid til tale sammen en time senere - kl. 10.45. I fremtiden skal de kommunale jobcentre nemlig bevidst indlægge ventetider for borgerne.
Og hvis man er blevet fyret, fordi man drikker for meget, ja, så skal sagsbehandleren i jobcentret forhindre én i at tale om alkoholproblemet og de manglende penge til huslejen, ved at holde sig til en fortrykt dialogguide, der får sagsbehandlerne til udelukkende at spørge til, hvordan man vil finde et nyt job.
De ekstra instruktionspapirer skal forhindre ledige i at tale om andre problemer i jobcentret, end det at de mangler arbejde.
Sådan lyder nogle af de forslag, som Arbejdsmarkedsstyrelsen under Beskæftigelsesministeriet har fået udarbejdet af konsulentfirmaet Deloitte. Forslag, der skal ikke skal skabe mere papirarbejde, men derimod skal afbureaukratisere landets jobcentre. Men hvordan kan flere skemaer og længere ventetider skabe mindre bureaukrati? Medvirkende: Maria Nørby, kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Af Jesper Tynell
Hør mere på:
Jobcentre skal afbureaukratiseres (DR Online)
Problemer skal frem i lyset og skal ikke gemmes væk. Hvis en alkoholiker eller misbruger vælger at sige til et møde i jobcentret, at vedkommende er alkoholiker eller har et misbrugsproblem. Så er det et nødråb, som skal tages alvorligt. En sådan åbning for behandling kommer måske ikke igen.
Det skal ikke gemmes væk, men kommunen skal i sådanne situationer træde til og tilbyde den bedst mulige hjælp. At det så vil tage måske endog lang tid er vigtigere end, at gøre vedkommende klar til arbejdsmarkedet. Den enkelte velbefindende skal i centrum.
Nyheder:
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments