Danskerne bryder sig ikke om, at blandt andre pensionister skal betale for, at folk i gode job får forsikret deres helbred. I det hele taget er der stigende modvilje over for sundhedsforsikringer. Socialdemokraterne og SF vil bremse den hastige udbredelse af forsikringerne, mens regeringen holder speederen i bund.
A- OG B-HOLD
Er det rimeligt, at pensionister og hovedparten af offentligt ansatte skal være med til at betale for, at flere og flere mennesker i det private erhvervsliv får en forsikring, så de hurtigere kan få undersøgt den smertende ryg eller opereret knæet på en privat klinik? Nej, siger et flertal af danskerne i en ny undersøgelse.
Som det er nu, kan virksomheder give alle sine ansatte en sundhedsforsikring, uden at medarbejderne skal betale skat af frynsegodet. Og virksomheden har fuldt skattefradrag for udgifterne til at betale for forsikringen.
Fritagelsen for skat gør ifølge vismændene, at det offentlige indirekte betaler cirka 55 procent af virksomhedernes udgifter til forsikringspræmier. Fritagelsen gør også, at det offentlige alene i 2008 gik glip af omkring 525 millioner kroner i skatteindtægter. Penge, som skal hentes fra alle skatteydere – også dem uden en forsikring, hvilket vil sige pensionister, førtidspensionister, ledige og langt de fleste offentligt ansatte.
Støtten til at sikre helbredet specielt for dem i job finder halvdelen af danskerne (53 procent) urimelig, mens 17 procent synes, det er okay. Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for LO-fagbevægelsen.
Læs mere på:
Stigende skepsis over for sundhedsforsikringer (Ugebreveta4.dk)
De private sundhedsforskringer blev introduceret under Poul Nyrup Rasmussens statsministerperiode.
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments