You are here

Nitrit og nitrats vej ind i økologisk mad

I Danmark er der bred enighed om at afvise nitrit i økologisk mad. Men i sidste ende giver embedsmændene i EU-kommissionen nok grønt lys, uanset om flertallet er imod. Det fortæller temaet.
Af Michael Voss, Ny Notat

I Danmark er næsten alle enige om at nitrit ikke hører hjemme i økologiske fødevarer. Alligevel risikerer vi om et års tid at spise det kræftfarlige stof når vi tager en bid af den økologiske spegepølse.

Det er nemlig EU, som afgør hvad der er økologisk i Danmark. De fleste advarer

Forbrugerrådet advarer. Coop finder det uacceptabelt. Fagforbundet 3F er imod. Økonomaforeningen kalder det udvanding af de danske økologiregler, og De Samvirkende Købmænd bryder sig ikke om det.

Økologerne er rasende, og politikerne er enige om at afvise det. Faktisk er det kun Danske Slagterier og Dyrlægeforeningen, som ikke har nogen indvendinger mod at tillade nitrit og nitrat i økologiske fødevarer. Derfor har der heller aldrig været tvivl om den officielle danske holdning

Læs hele artiklen på Nitrit og nitrats vej ind i økologisk mad (notat.dk) (11. november 2005)

Hvorfor er det lige at alt mad skal svines til med tilsætningsstoffer fra EU ?