You are here

Tyrkisk 14-årig udvist af Danmark

DR P1 Orientering d. 19. august 2008:

Byretten sagde ja, men landsretten har nu sagt nej: en tyrkisk dreng, hvis mor i Tyrkiet ikke vil have ham, må ikke blive i Danmark og bo hos sin far.

Udlændingeservice har sagt nej, integrationsministeriet har sagt nej, og nu har landsretten sagt, at ministeriets afgørelse er i orden: drengen Ahmet Barut på 14 år kan ikke blive hos sin far her i Danmark, selvom hans mor i Tyrkiet ikke vil have ham hos sig. 

Et afslag på familiesammenføring, sådan som det sker for stort set alle udenlandske børn i samme situation.

Siden april har Ahmet ellers regnet med at kunne blive i Danmark, da Københavns byret underkendte ministeriet og ophævede afslaget. Men nu har landsretten altså underkendt byretten og dermed også den eneste instans, der har hørt på Ahmet selv.

Man vil helst bo med sine forældre, siger Ahmet Barut, - og han og hans far forsøger, sammen med deres advokat, at finde flere muligheder for at få sagen behandlet, f.eks. ved Højesteret.

Ifølge formanden for udlændingeretsadvokaterne, Anders Chr. Jensen, får stort set alle udenlandske børn afslag, når de søger familiesammenføring med en far eller mor, der har etableret sig i Danmark.

Alt i alt fik 490 børn sidste år afslag på familiesammenføring.

Orientering har bedt nogle af integrationsordførerne i Folketinget om at forholde sig til sagen, og i morgen finder de ud af, om integrationsordførerne vil.

Det har ikke været muligt at få fat i integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, som er i Tyskland. Interview med Ahmet Barut og formanden forudlændingeretsadvokaterne, Anders Christian Jensen.

Af Astrid Fischer

Hør mere på:
Tyrkisk 14-årig udvist af Danmark (DR Online)