Frank Rundstrøm skriver:
Tilsynsrådet har underkendt konstruktionen i ”Sanktionshuset” på Nørremarken, som konkurrenceforvridende tyggegummipakkeri m.v.
I afgørelsen hedder det bl.a., at det ikke er lovligt, at tilbyde virksomheder arbejde udført gratis af kontanthjælpsmodtagere og, at det arbejde som udføres, skal ske på almindelige ansættelsesvilkår, samt at det udførte arbejdes værdi er utænkeligt at udgøre 0 kr.
Hvordan takler kommunen lige sådan en underkendelse fra Tilsynsrådet?
Det er ganske enkelt. Kommunen arbejder nu for en omgåelse af afgørelsen ved forsøg, at lovliggøre arrangementet stort set på samme måde, som lovliggørelsen af Bilka i Horsens, hvilket jeg finder stærkt kritisabelt og direkte uanstændigt. De etablerede partier har en vis sport i, at sparke intens på dem, der i forvejen ligger ned. Jeg vil kalde det særdeles ”usportslig”.
Aktiveringscirkuset som i Vejle på den yderste grænse af det lovlige, skal ændres til, at personer tilbydes efteruddannelse el. opkvalificerende aktivering inden for områder, der er i almenvellets interesser, under respekt til de individuelle evner, ønsker og eventuelle helbred.
Ved samarbejde med private erhverv og jobcentre, skal virksomhederne tilskyndes til at tage socialt medansvar, til at tage ledige i ordinære job, under hensyn til lediges baggrund, evner og ønsker.
Kommunen selv sender større og mindre bygge- og anlægsopgaver i udbud ( ca. 14-1500 p.a.), men kræver ikke et socialt medansvar fra virksomhederne, som et af flere udvalgskriterier for at få opgaven. Byens svageste skilter man ikke med. Det bliver blot fejet ind under dyr kinesisk granit, da facaden overfor virksomhederne skal holdes.
Vi skal skabe balancen mellem bløde og hårde værdier og tilbyde et anstændigt socialt serviceniveau, vi kan være bekendt.
Vi ønsker, et anstændigt liv med social- og etnisk ligestilling, for de udsatte og ressourcesvage personer.
Pr. definition er de udsatte sofavælgere og ikke prioriteret af partierne, men gruppen kan rent faktisk gøre udslaget på sammensætning af byrådet ved at stemme på personer, som tager deres problemer alvorligt.
”Borgerlisten i Vejle” liste E er tværpolitisk, mere menneskelig og ikke underlagt partipolitik, men bygger på borgerne og lokalområdernes ligeværdige værdi.
Hvor mange pladser de kan dække i Vejle Byråd ved jeg p.t. ikke., men analyser viser, at sofavælgere ville være det tredje største parti i Folketinget, hvis de stemte.
Så op af sofaen og stem på ildsjælene.
Frank Rundstrøm
Borgerlisten i Vejle
Liste E
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments