You are here

ACTA anti piratlov underskrevet af blandt andet USA, Canada & Japan

Forleden indbød Japans regering til en underskrifts-ceremoni, hvor verdens lande skulle tilslutte sig ACTA - den halvhemmelige antipirat-traktat, som skal slå ned på krænkelser af ophavsretten.

USA skrev sammen med Canada, Japan, Korea, Marokko, Australien, New Zealand og Singapore under på Anti-Counterfeiting Trade Agreement.

Men EU gjorde ikke, selvom der var embedsmænd fra EU til stede ved ceremonien. Det samme gjaldt Mexico og Schweitz.

/ Streng piratlov på vej mod vedtagelse (Comon.dk) (5. oktober 2011)

I sig selv bekymrende, at der bliver udarbejdet hemmelige love som måske / måske ikke vil indføre fjernelse af adgang til informationssamfundet.

Jeg forsøger mig med en aktindsigtsbegæring om ACTA til kulturministeriet igen. Det kan være, at den nye regering er lidt mere åben end den tidligere VK-regering.

Men jeg vil se det før jeg tror det.

Indtil videre fører de jo den samme økonomiske politik med skattelettelser til de rige egoister & stram økonomisk styring af kommunerne.

Kommentarer

ACTA er kun underskrevet af DK m.fl. Nu skal regeringen have opbakning fra Folketinget (måske?) for at ratificere ACTA - og så er aftalen juridisk bindende.

Det er en helt normal procedure i international politik.

Flemming Bjerke
Næstformand i IT-Politisk Forening

Hej Flemming,

Tak for din kommentar.

Men ifølge Information idag er ACTA-aftalen forhandlet igennem som en handelsaftale, hvor EU fuldt & helt har kompetence til at indgå aftale på vegne af EU-landene.

EU-parlamentet skal dog i juni 2012 ifølge Information behandle ACTA, hvor de skal sige ja eller nej til aftalen.

Læs mere her:

/ Danmark underskriver kontroversiel internetaftale (Information.dk)