You are here

Ingen hjælp at hente i jobcentret

Tre ud af fire ledige oplever ikke, at jobcentrene hjælper dem med at finde job, viser ny undersøgelse, der afslører dyb utilfredshed med den offentlige jobformidling fra Ugebrevet A4.

Arbejdsgiverne kalder tallene beskæmmende. Professor Henning Jørgensen, fra Institut for Økonomi, Politik og Forvaltning på Aalborg Universitet advarer mod at effektuere beslutningen om at kommunalisere jobindsatsen på nuværende tidspunkt. Som forholdene er, kan de sparsomme ressourcer bruges bedre til det stigende antal ledige, mener han.

Ingen hjælp at hente i jobcentret (Ugebreveta4.dk)

Kommentarer

i kalundborg er alt kaos angående aktivering. ifølge kalundborg kommunes hjemmeside tilbydes der aktivering på ide værksted, syværksted, træværksted mm, mens virkeligheden byder på et andet billede. værkstederne blev pakket sammen i løbet af januar og februar og lokalerne er siden da blevet bygget om, malet mm. af de aktiverede. ansatte og aktiverede er blevet tvangs forflyttet uden varsel og uden hensynstagen til jobbeskrivelse og handlingsplan. lokalerne på rynkevang har været funktions tømte siden februar men er alligevel blevet fyldt op med aktiverede. de der har kørekort bliver sat til at vaske hjemmepleje biler, køre affald, eller køre arbejds hold til diverse opgaver aktiverings stedet har påtaget sig, så som sti rydning, flytning af kommunalt inventar, renovering af flygtninge lejligheder mm.
andre opgaver er at samle ravplugs, og plastpropper til virksomheder, reparere kommunens biler, pedelfunktioner på plejehjem,mm.
sager syltes i årevis, så mange har været aktiverede i over 5 år med de samme ensformige nedslidende opgaver, hvor de skulle have været visiteret til flex/reva/pension.

der er intet arbejds tillæg, intet sikkerhedstøj, ingen rettigheder, ingen jobsøgnings vejledning, kort sagt ingen hjælp. ting bliver kørt sikkert til opbevaring, mens mennesker tabes på gulvet

Hej Victoria,

Det lyder jo ikke godt. Desværre er kontanthjælpsmodtagere pålagt tvangsaktivering af regeringen & uden aktivering får kommunen ikke refunderet penge fra staten.

Jeg synes også, at det er underligt at man som dagpengemodtager kan få alle mulige kurser. Men hvis man falder igennem det sikkerhedsnet og ender på kontanthjælp er der igen efteruddannelse overhovedet. Der er kun aktivering i forskellige områder. Her i Vejle kommune ved jeg af egen erfaring, at der ikke bliver bevilget revalidering til uddannelse. Det er politisk bestemt, at der ikke skal bruges penge på kontanthjælpsmodtagere.

Det er et trist samfund, som kan tillade sig at smide de menneskelige ressourcer på gulvet hver eneste dag.

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer
denmarkonline.dk

"Enhver lov, som opløfter den menneskelige personlighed er retfærdig.
Enhver lov, som fornedrer den menneskelige personlighed er uretfærdig."
Martin Luther King, jr. Fra Letter

ja , og man undres når regeringen specifikt siger at unge under 25 uden job, skal gennes ind under uddannelse.jeg har personligt mødt flere unge som sidder fast i aktivering, som bliver mere og mere passive og stemplet som umulige, før det fyldte 2o.år.
aktiveringsværkstederne eksisterer ikke længere selvom de stolt reklamerer for diverse aktiviteter på den kommunale hjemme side. virkeligheden lige nu byder på propper, rawplugs og bortvisninger af aktiverede, eller "bortkomne" kontrakter ,fordi aktiverede formaster sig til stille ledelsens beslutninger under tvivlens søge lys.

Spørgsmål som :

-" er det sikkert a stå under en autolift der kan bære 2500 kg, når du ved bilen på toppen vejer 3000 og du ikke har sikkert arbejds og fodtøj? (vedligehold, rep, og klargøring til syn af ca 200 kommunale biler)

-"er der beskæftiglses tillæg"

-"kan vi få arbejdstøj"

-"kan jeg bevilges et opkvalificende kursus"

er absolut ikke velkomne i systemet. Mest chokeret er jeg blevet over den apatiske holdning som jeg har mødt og hørt om, -som har bredt sig blandt sagsbehandlere og jobkonsulenter i jobcenter kalundborg.
flere aktiverede er blevet mødt med sætninger som; " det har jeg godt nok hørt om" og "ja det er der mange der fortæller om", når de har beklaget deres nød og skulle forklare hvorfor de ikke møder op grundet nedværdigende behandling, persolig forfølgelse,eller farlige arbejdvilkår.

der er blevet klaget mange gange mundtligt, blandt andet over traditionen om at en socialfaglig medarbejder på "eget" initiativ" uden om værkstedsleder og sagsbehandler, møder anmeldt op på aktiveredes bopæl for dernæst at trække dem i kontanthjælp hvis de ikke åbner døren.

en passivitet der højst sandsynligt er fremkommet ad åre via det interne straffesystem jeg har observeret, som sørger for at medarbejdere der tager borgernes klager alvorligt, tvangs forflyttes med dags varsel og fratages borgerkontakt. deres funktion pakkes ned og lægges på is.

al bruger og medarbejer indflydelse er bortskaffet, visionære værksteds og drivhus projekter er kuldsejlet, aftaler med samarbejdspartnere indenfor erhvervsliv, kultur, og institutioner er blevet afbrudt. uddelegering af opgaver foregår fra dag til dag-fra top til bund, uden hensynstagen til handlingens realitet, uden logik og med et sindsygt kæmpemæssigt budget som enhver skatte borger i kalundborg burde være nysgerrig på.

og sidst men ikke mindst helt uden hensynstagen til den enkelte borger og dennes behov for hjælp til at blive hurtigs muligt selvforsørgende.

tankevækkende når jeg husker fru beskæftigelses ministerens ord om at borgeren som centrum er vigtigst.
ord som jeg tror kalundborgs beskæftigelses afdeling har tolket forkert som centrum af skydeskiven.

nå men må foråret bringe sit lys over vinterens skygger
mens jeg undrer mig over at der ikke findes en uvildig kontrol instans der uanmeldt besøger aktiverings projekter,og undersøger sikkerhed og psykisk arejdsmiljø...

-"

Hej Victoria,

For det første mener jeg ikke, at Kalundborg ikke må trække i kontanthjælpen ved besøg i kontanthjælpsmodtagernes egne hjem uden at der bliver lukket op. De skal derfor klage skriftligt over det og så fastholde klagen, hvis Kalundborg kommune ikke giver dem ret i klagen. Derefter bliver den videresendt til det lokale ankenævn.

Der findes faktisk en myndighed, som også har aktiverede som ansvarsområde. Det er arbejdstilsynet, men de skal have en henvendelse først (som godt kan være anonym). Derefter kan arbejdstilsynet møde op uanmeldt på beskæftigelsesstederne.

Jeg håber, det kan hjælpe jer.

Det lyder ikke godt, det du beskriver.

Det er ikke en værdig måde at behandle andre mennesker på i Danmark i 2009 !

Med venlig hilsen
& Spred Glæde...trods alt :/
FlemmingLeer